GadgetGear.nl

Intel integreert Cortana ondersteuning in haar Skylake processors

Even na de Gamescom lanceerde Intel haar nieuwe Skylake processors. Nieuwe processors in de i5 en i7 series. Opvallend is de samenwerking die er kennelijk is met Microsoft om hun Cortana assistent in de chips te integreren. In de praktijk komt het erop neer dat je Cortana kunt vragen om de computer op te starten […]

Even na de Gamescom lanceerde Intel haar nieuwe Skylake processors. Nieuwe processors in de i5 en i7 series. Opvallend is de samenwerking die er kennelijk is met Microsoft om hun Cortana assistent in de chips te integreren.

In de praktijk komt het erop neer dat je Cortana kunt vragen om de computer op te starten waarna de computer uit de laag stroomverbruik modus ontwaakt. Overigens lijkt dit wel het enige commando waar jouw computer in die modus naar luistert. Pas wanneer Windows 10 geheel is gestart, zal Cortana ook naar andere commando’s luisteren. Van de andere kant, het zal nog even duren voor Cortana ook Nederlands verstaat.

Reageren

Arjan Olsder

Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.