IFA2015: Philips combineert FM, DAB+ en Internet radio in één kastje

De afgelopen jaren liet Philips op de IFA een aantal prachtige retro radio's zien. Dit jaar stoppen ze alle bekende radiotechnieken in een kastje dat morden oogt, maar een duidelijke retro touch heeft.

De Philips AE8000 kan met FM overweg, maar ook met het DAB+ signaal dat we hier in Nederland gebruiken om digitale radio te ontvangen. Op de DAB+ band is zo enorm veel ruimte dat het zelfs voor kleinere organisaties interessant is om radiostations via de ether aan te bieden. Denk aan Efteling Radio voor de allerkleinsten.

Kun je ook op DAB+ niets leuks vinden, dan is het mogelijk om nog eens vele duizenden radiostations via het internet naar binnen te trekken. Informatie van de radiostations is af te lezen via het display op de radio. Bovendien zijn twintig zenders in te stellen via het voorkeuzesysteem.

Beschikbaarheid

De Philips AE8000 gaat €139,99 kosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram