Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google’s Project Ara flopt voor nu

De modulaire smartphone is een droom die werkelijkheid wordt. Tenminste, als het aan Google ligt. Dit jaar wilden ze de smartphone in een kleine markt gaan verkopen, maar er blijken de nodige problemen te zijn. Gebruikers verliezen de modules.

De Project Ara smartphone is een frame waar de gebruiker zelf modules in kan schuiven. Zo bepaalt de gebruiker zelf hoeveel speakers er op de smartphone zitten en wie de leverancier is. Hetzelfde gaat ook op voor de chipset, de hoeveelheid opslagruimte etc.

Het probleem van de Project Ara smartphone lijkt in het frame te zitten. De modules glijden er te gemakkelijk uit waardoor Google nu bezig is om een nieuwe technologie te ontwikkelen om dit probleem op te vangen. Het probleem komt vooral voor op het moment dat de telefoon valt. Dan lijken de elektropermanante magneten (zo noemt Google ze) niet in staat de componenten bij elkaar te houden.

Voor nu is de lancering uitgesteld tot 2016. De smartphone zal dan in eerste instantie alleen in Puerto Rico verkocht worden. Puerto Rico doet dienst al testmarkt voor het toestel in de hele VS te koop zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.