Afgelopen jaar introduceerde Microsoft haar Digital TV Tuner in 16 Europese landen. Deze USB uitbreiding op de Xbox One maakt het mogelijk om de Xbox One als slimme TV tuner te gebruiken. Nu voegt Microsoft ook DVR functies aan de uitbreiding toe.

De Digital TV Tuner is een tuner voor DVBT zenders in Europa. Hier in Nederland kennen we DVB-T vooral als Digitenne van de KPN waarbij NPO1, NPO2, NPO3 en de regionale publieke omroep gratis te ontvangen zijn.

Met de nieuwste software update zal het mogelijk zijn om de tuner te gebruiken om programma’s op te nemen. Hiervoor moet je wel een externe harddrive (of SSD) aan de Xbox One hangen, maar daar pluk je meteen ook de voordelen van. Je kunt namelijk programma’s laten opnemen terwijl je aan het gamen bent zonder dat het wegschrijven van de stream lag veroorzaakt tijdens het gamen.

Om opnamen in te plannen gebruik je de epg (electronic programming guide) van de Xbox One of de Xbox One app van een Windows Phone toestel / SmartGlass op jouw iOS of Android toestel. De hoeveelheid opnamen die je kunt maken is enkel afhankelijk van de opslagcapaciteit van de harddrive.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.