Conrad brengt domotica naar de stoppenkast

Conrad heeft aangekondigd de Controllino te gaan verkopen. Met de Controllino is het mogelijk om schakelingen aan te sturen vanuit de meterkast en daarmee ideaal voor iedereen die aan het bouwen is of gaat verbouwen met het Internet of Things (IoT) in gedachten.

Het Controllino is opgebouwd op een Arduino computer die in de DIN module is weggewerkt. Communiceren doet de module op het moment van schrijven enkel via USB of via een LAN verbinding.

Door de Controllino in de stoppenkast te integreren kun je vanuit één plek alle schakelingen in huis bedienen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat de keukenmachines geen stroom krijgen wanneer je van huist bent om zo brandgevaar te verminderen.

Helaas lijkt Controllino op dit moment nog niet in staat om zelfstandig te communiceren met draadloze schakelaars op netwerken als 434MHz en 868MHz. Ook Zigbee en Z-Wave ondersteuning zijn niet aanwezig, maar zouden individueel via een hub tot stand kunnen worden gebracht.

Hoewel Controllino als systeem potentie heeft, kent het ook de nodige nadelen. Vooral voor wat betreft het gebruik. Je moet alles programmeren in C/C++ en als je die taal niet machtig bent… Er is gelukkig wel een berg documentatie en er zijn de nodige tutorials maar op dit moment lijkt Controllino vooral leuk hobbyproject te zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.