Archos introduceert budget Android en Windows 10 smartphones

Archos heeft deze week twee nieuwe smartphones aangekondigd die voor weinig een Android en Windows 10 ervaring moeten leveren. Beide smartphones gaan voor €129,99 over de toonbank.

De hardware van de nieuwe Archos 50 Cesium en Archos 50e Helium is gelijk aan elkaar. Het grote verschil is dat de Archos 50 Cesium draait op Windows 10 in plaats van Android 5.1. Hiermee is Archos één van de eersten die met een Windows 10 smartphone komt.

De smartphones draaien niet op een MediaTek, maar een echte Qualcomm Snapdragon 210 chipset. Deze quad-core chipset draait op 1,1GHz en beschikt over 1GB aan werkgeheugen en een Adreno 304 processor voor games. Je krijgt standaard 8GB aan opslagruimte en de mogelijkheid een micro-SD kaart te plaatsen.

Archos-50e-Helium

Het IPS display van de twee smartphones meet 5 inch en heeft een 720p HD resolutie. Met andere woorden, 1280×720 pixels of 294 pixels per inch. Er is ondersteuning voor 3G/4G, Wifi, Bluetooth en GPS. Beide toestellen zijn duo-SIM modellen.

Je krijgt aan de achterkant een 8 megapixel camera en nog eens 2 megapixel voor selfies aan de voorkant. De accucapaciteit ligt op 2.100mAh.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn

Roelof van Doorn