Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

SanDisk viert de verkoop van 2 miljard microSD kaarten

SanDisk heeft het gepresteerd om in tien jaar tijd 2 miljard microSD kaarten te verkopen. SanDisk is zelf verantwoordelijk voor de uitvinding van de kaart in 2004 die destijds nog TransFlash heette. Een naam die nu nog veel op Chinese gadgets prijkt, al is die veelal afgekort tot TF.

Het was in 2005 dat SanDisk de technologie achter de kaart aanbood aan de SD Card Foundation. Vanaf 13 juli 2005 mochten ook andere fabrikanten de MicroSD kaarten produceren. Het kleine formaat is inmiddels zo belangrijk dat dit de meest gebruikte geheugensoort is.

SanDisk heeft berekend dat de 2 miljard geproduceerde kaarten een totale opslagcapaciteit van 11.103 miljard MB vertegenwoordigen. De eerste microSD kaart kende een capaciteit van 32MB terwijl SanDisk dit jaar nog een microSD kaart introduceerde met 200GB aan opslagruimte. Dit terwijl SanDisk vorig jaar nog blij was dat ze 128GB micro-SD kaarten kon produceren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.