GadgetGear.nl

Samsung vervroegt lancering Galaxy Note 5

De geruchten gingen al langer, maar vannacht heeft Samsung uitnodigingen verstuurd voor haar Unpacked event dat weken voor de IFA zal plaatsvinden. In plaats van de locatie in Berlijn kiest Samsung op 13 augustus voor een locatie in New York.

Eerder dit jaar lanceerde Samsung haar Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge. Traditioneel is het nu de beurt aan opvolgers in de Galaxy Note serie. De Note serie is bij haar vijfde generatie aangekomen en de contouren op de uitnodiging suggereren duidelijk dat er weer een toestel met gebogen randen aan gaat komen. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy Note 5 Edge worden.

Het is niet heel gewoon voor Samsung om de nieuwe Note zo vroeg te presenteren. Deze zet lijkt dan ook vooral gericht te zijn op de lancering van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus die nu krap na Samsung’s lancering zullen zijn.

Het gerucht gaat ook dat Samsung de presentatie zal gebruiken om nog een nieuw toestel in de Galaxy S6 serie te presenteren. Het zou dan om de Galaxy S6 Edge+ gaan. Een grotere uitvoering van de bestaande S6+.

De Galaxy Note 5 zou volgends geruchten over Samsung’s Exynos 7422 chipset beschikken en daarmee wederom Qualcomm passeren. Dit zal een 64-bit octacore chipset zijn met 4GB aan werkgeheugen. Het display zou 5,7 inch meten met een quad-HD resolutie.

Ondertussen zijn wij vanmiddag aanwezig bij de lancering van Motoroa’s nieuwste smartphone. Stay tuned…

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.