Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Sandberg Powerbank 20000 for Laptop met 4.5 sterren.

The Good
  • Ziet er zeer strak uit
  • 2.4 Ampère voor smartphones en tablets
  • Voldoende pluggen op om alle grote merken aangesloten te kunnen worden
The Bad
  • Geen specificatie welke merken ondersteund worden
  • Mist een tweede USB poort
  • Mist een opbergzakje


Onder de weinig inspirerende naam Powerbank 20000 for Laptop heeft Sandberg wel degelijk een bijzondere powerbank weten neer te zetten. Niet alleen op basis van een stevige 20.000 mAh capaciteit, maar ook omdat de powerbank in staat is om laptops op te laden.

Unboxing

Sandbergl levert de Sandberg Powerbank 20000 for Laptop mooi compleet op. Zo vinden we in het doosje 12 connectors voor verschillende populaire merken laptops. We vinden een micro-USB kabel, een DC kabeltje en een netstroomlader.

Het enige dat echt ontbreekt, is een tasje om de Sandberg Powerbank 20000 for Laptop netjes in op te bergen. De prachtige aluminium behuizing wil je immers niet beschadigen.

Design

Qua design heeft Sandberg haar best gedaan. De aluminium behuizing zit prachtig in elkaar terwijl bediening en blauwe status LED’s in glanzend zwart plastic zijn weggewerkt. Één knop schakelt de powerbank aan of uit.

Voor het opladen heeft Sandberg dezelfde DC connector gebruikt als voor het laden van de laptop. Dit is wat onhandig, want op de tast werken is er dus niet bij.

Verder vinden we nog een enkele USB uitgang op de Sandberg Powerbank 20000 for Laptop. Wat mij betreft hadden dit er best twee mogen zijn.

Specs

Laptops worden geladen op 12, 16, 19 of 20 Volt. Door de powerknop ingedrukt te houden selecteer je het juiste voltage van jouw laptop. Dit voltage is in veel gevallen op het stickertje onderop de laptop terug te vinden en/of op de sticker van jouw huidige lader. De Sandberg Powerbank 20000 for Laptop laadt laptops op 2 ampère.

De USB plug op de Sandberg Powerbank 20000 for Laptop is geschikt voor smartphones, tablets en andere accessoires. Met een USB Type-C verloopkabeltje zijn ook de nieuwe MacBooks en Chromebooks via deze poort op te laden. De laadstroom is maximaal 2,4 ampère. De nieuwste smartphones kunnen tot 3 ampère aan.

IMG_4341

Sandberg heeft voor een Lithium accu gekozen. Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de capaciteit op 20.000mAh / 20 Ampère of 74Wh. Het geheel meet 185x124x18mm.

Gebruik

In gebruik merk ik dat ik toch vooral een mooi tasje mis. Het aluminium heeft geen mooie voetjes o.i.d. waardoor het snel krast. Verder is het heerlijk om met niet al teveel gewicht (608g) wel een berg aan accucapaciteit beschikbaar te hebben.

Zeker wanneer je op een laptop werkt die in kracht terugschaalt wanneer deze niet met het stroomnet verbonden is. Iets dat steeds vaker voorkomt om de werkduur van de laptop te verlengen, zoals bij mijn Asus. Een tweede USB poort was wel heel welkom geweest.

Conclusie

De Sandberg Powerbank 20000 for Laptop is qua capaciteit dé powerbank onder de powerbanks. De capaciteit is enorm en het gebruik is niet moeilijker dan bij iedere andere powerbank. Ik draag hem met plezier mee in mijn tas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.