GadgetGear.nl

Review: Geen Bereik (Boek)


Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Geen Bereik met 4.5 sterren.

The Good
  • Zeer toegankelijk geschreven
  • Veel leuke highlights uit de geschiedenis van de mobiele telefonie

The Bad

Ooit bezat RIM grofweg de helft van de smartphonemarkt. Het succes kwam niet alleen door het feit dat de toestellen van Research in Motion (RIM) van een handig qwerty toetsenbord waren voorzien, maar ook door het enorm populaire en extreem veilige BBM (BlackBerry Messenger). Waar zijn ze nu?

Geen Bereik van uitgeverij Spectrum gaat over de spectaculaire opkomst, maar ook de ondergang van het ooit zo krachtige BlackBerry merk. Jacquie McNish en Sean Silcoff nemen ons mee naar de start van RIM, boven een bagelwinkeltje in Ontario, maar vertellen ons ook over de spannende onderhandelingen die RIM voerde met oliesjeiken op het moment dat haar datacentra op 12 oktober 2011 uitvielen. Dat moment lijkt triviaal te zijn in het verlies aan populariteit.

Geen bereik is verhalend en luchtig beschreven. Het vertelt het verhaal van RIM vooral vanuit de rollen van Mike Lazaridis en Jim Balsillie. We lezen een stuk biografie waardoor we te weten komen hoe de persoonlijkheden van de twee zijn ontstaan en hoe ze invloed op elkaar en het bedrijf hebben gehad. Ook voor non-insiders is het boek hierdoor heel prettig en vlot te lezen.

Conclusie

Iedereen die maar enigszins geïnteresseerd is in de smartphonemarkt zou Geen Bereik eens moeten lezen. Vooral om te lezen hoe zwaar we op de cloud leunen en hoe waardeloos dure hardware kan zijn wanneer die cloud niet werkt. Voor mij was dit echt smullen.

Beschikbaarheid

Geen Bereik is als boek en e-book verkrijgbaar via o.a.. Bol.com.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten