Review: Geen Bereik (Boek)

Ooit bezat RIM grofweg de helft van de smartphonemarkt. Het succes kwam niet alleen door het feit dat de toestellen van Research in Motion (RIM) van een handig qwerty toetsenbord waren voorzien, maar ook door het enorm populaire en extreem veilige BBM (BlackBerry Messenger). Waar zijn ze nu?

Geen Bereik van uitgeverij Spectrum gaat over de spectaculaire opkomst, maar ook de ondergang van het ooit zo krachtige BlackBerry merk. Jacquie McNish en Sean Silcoff nemen ons mee naar de start van RIM, boven een bagelwinkeltje in Ontario, maar vertellen ons ook over de spannende onderhandelingen die RIM voerde met oliesjeiken op het moment dat haar datacentra op 12 oktober 2011 uitvielen. Dat moment lijkt triviaal te zijn in het verlies aan populariteit.

Geen bereik is verhalend en luchtig beschreven. Het vertelt het verhaal van RIM vooral vanuit de rollen van Mike Lazaridis en Jim Balsillie. We lezen een stuk biografie waardoor we te weten komen hoe de persoonlijkheden van de twee zijn ontstaan en hoe ze invloed op elkaar en het bedrijf hebben gehad. Ook voor non-insiders is het boek hierdoor heel prettig en vlot te lezen.

Conclusie

Iedereen die maar enigszins geïnteresseerd is in de smartphonemarkt zou Geen Bereik eens moeten lezen. Vooral om te lezen hoe zwaar we op de cloud leunen en hoe waardeloos dure hardware kan zijn wanneer die cloud niet werkt. Voor mij was dit echt smullen.

Beschikbaarheid

Geen Bereik is als boek en e-book verkrijgbaar via o.a.. Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer toegankelijk geschreven
  • Veel leuke highlights uit de geschiedenis van de mobiele telefonie

THE BAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.