Nintendo heeft aangekondigd dat het stopt met de TVii dienst op de Wii U. TVii was Nintendo’s second screen experience voor TV kijkers. Deze werkte via het display op de Wii U GamePad.

Het display liet een epg zien en gaf je de mogelijkheid commentaar te leveren op programma’s. Daarnaast gebruikte je de GamePad als universele afstandsbediening voor de TV of setop box. De TVii dienst werd internationaal geplaagd door problemen met de verbinding tussen de Wii U en de TV’s / settopboxen en natuurlijk content voor de epg. Hoewel het idee om het volume van de TV met de GamePad aan te passen mij altijd wel heeft aangesproken, kan ik me niet voorstellen dat je dit als serieus alternatief voor de afstandsbediening zou willen gebruiken. Al is het maar omdat je behoorlijk wat stroom moet verbruiken terwijl vele smartphones tegenwoordig hetzelfde kunnen.

TVii stopt op 11 augustus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.