Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft lanceert eigen Arrow launcher voor Android gebruikers

Microsoft maakt al een tijdje software voor Android smartphones. Daarbij gaat het vooral om Skype en de eigen Office pakketten. Met Arrow lijkt Microsoft zich ook op de gebruikservaring van Android te gaan richten.

De stap van Microsoft is opvallend omdat Microsoft tot nu toe alleen de UI van haar eigen Windows Phone platform ontwierp. Dit is de bekende metro interface (mag niet meer zo worden genoemd) die ook op andere Microsoft/Windows platformen te zien is. Hoewel je zou denken dat Arrow hier op lijkt, wijkt Arrow compleet af.

Arrow lijkt een snelle UI. Veeg je naar rechts, krijg je jouw contacten direct in beeld. Veel je naar links, krijg je notities en herinneringen te zien. Het hoofdscherm bevat alle apps en alle schermen zijn van boven naar beneden te scrollen. Aardig detail is dat het app scherm alle recent gebruikte apps en alle veelgebruikte apps prominent in beeld zet terwijl alle andere apps verborgen worden in de dock.

arrowlauncherpages

Customizen is er niet bij, maar Arrow laat je wel de achtergrond van de schermen aanpassen. Aardig detail hierbij is dat je kunt kiezen om de dagelijks wisselende achtergronden van Bing weer te geven.

Let op, Arrow is echt nog een beta app. Hij is dan ook niet op Google Play te vinden, maar moet met behulp van een apk bestand op het toestel worden gezet. De apk is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.