Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Koreaanse media bevestigen Galaxy S6 Edge Plus en launchdate Galaxy Note 5

Veel nieuws van het Samsung front vanmorgen. Er gingen al een tijdje geruchten dat Samsung met haar Galaxy Note 5 lancering niet meer wilde wachten tot de IFA. Dit om Apple voor te zijn met de aankondiging van de iPhone 6s en iPhone 6s Plus. Daarnaast waren er al geruchten over een plus uitvoering van de Samsung Galaxy 6 Edge.

Busness Korea heeft aangekondigd dat de presentatie van de nieuwe Galaxy Note 5 series al op donderdag 13 augustus zal plaatsvinden. Waarschijnlijk weer in New York. Tot nu toe was de IFA in Berlijn altijd dé plek waar Samsung haar nieuwe Note smartphones voorstelde, maar die valt pas in de eerste week van september.

Samsung zou met deze presentatie nog een wijziging in haar traditie doorvoeren. Als we de Koreaanse media mogen geloven zal Samsung ook de Galaxy S6 Edge Plus aankondigen. Het zou de eerste keer zijn dat een Note aankondiging ook voor een S-series aankondiging wordt gebruikt. De Galaxy S6 Edge Plus zou een grotere variant op het bekende vlaggenschip zijn.

De specs van de Galaxy Note 5 lijken ook al te zijn gelekt. Zo zal het toestel over een 5,7 inch QHD Super AMOLED display beschikken en draaien op Samsung’s eigen Exynos 7422 chipset met 4GB aan werkgeheugen. De camera moet plaatjes op 16 megapixel schieten en beschikt over optische beeldstabilisatie. Natuurlijk is de S-Pen ook weer aanwezig.

De specs van de Galaxy S6 Edge zouden niet al te veel afwijken. Natuurlijk ontbreekt de S-Pen en daarnaast moet je het doen met 3GB aan werkgeheugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.