Arjan Olsder
Arjan Olsder

Hands-on: Moto G 2015

Gisteren waren we bij de lancering van de Motorola Moto G. Dit jaar presenteerde Motorola de derde generatie van één van de meest succesvolle Motorola’s tot nu toe. Wij mochten al even spelen met het toestel, dus vandaag lees je de eerste indruk.

Display

Laten we beginnen met het IPS LCD display van de Moto G 2015. Motorola heeft het toestel voorzien van een 5 inch display die een display-to-body ratio van 67% oplevert. Het display heeft een HD resolutie van 720×1280 pixels wat staat voor 284 pixels per inch.

Chipset

De Moto G blijft een budget toestel en dat zien we terug in de chipset. Dit betreft een Qualcomm Snapdragon 410. Deze bestaat uit een 64-bit quad-core 1.4GHz processor met een Adreno 306 GPU voor games. Afhankelijk van de uitvoering die je koopt krijg je 8GB opslag met 1GB werkgeheugen of 16GB opslag met 2GB werkgeheugen. Op basis van feedback van de vorige generatie heeft Motorola dit keer ook een Micro-SD slot geplaatst.

Hoewel dit krap klinkt, is deze Moto G razend snel. De apps flitsen over het scherm en wanneer ik de camera aantik, kan ik vrijwel meteen een foto nemen. Iets dat ik met de laatste generatie flagships niet heb mogen ervaren.

Dat Motorola deze snelheid voor elkaar krijgt heeft vooral te maken met de Android versie die zij installeren. Ookal werkte ik gisteren op een vroege versie, Motorola installeert geen eigen UI en levert nauwelijks eigen apps mee. Je zit dus heel dicht op de pure Android ervaring en dat scheelt een berg rekenwerk voor de processor. Bijkomend voordeel zou een langere accuduur moeten zijn. Hoe dan ook, het werkt. Het toestel zal het bij zware apps ongetwijfeld afleggen tegen de flagship toestellen, maar voor iedereen die alleen zijn e-mail verwerkt en af en toe wat foto’s maakt is dit toch wel heel plezierig.

Foto’s

Ik kon ook de camera snel testen. Al was dat wel onder TL licht en door een gesloten raam. Toch leverde de 13 megapixel damere al aardige plaatjes op. Dit is niet vreemd, want Motorola gebruikt in de Moto G dezelfde cameratechniek die het voor de Nexus 6 heeft gebruikt.

Uiterlijk

Motorola strijdt niet voor de dunste smartphone en dat is niet erg. De Moto G ligt prima in de hand. Bovendien zijn er enorm veel mogelijkheden om de smartphone aan te passen. Motorola levert hoesjes in vele kleuren en vormen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te verwisselen terwijl het toestel gewoon waterdicht blijft. Handig!

Conclusie

Natuurlijk is een 720p display niet top of the bill, maar de kijkhoek is indrukwekkend en de kleuren lijken best goed. Hoe deze buiten werkt weet ik nog niet. Ook de software die op het testmodel draaide was echt nog een beta. Toch heb ik op dit moment nog niet te klagen over het toestel. De komende weken gaan we de Moto G echt aan de tand voelen maar voor een eerste indruk is het gevoel wel heel goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.