Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Nieuwe GoPro Hero4 Session zet alles op z’n kop

Al jaren volgen wij het actiecamera nieuws uit de hele wereld en telkens als we denken dat GoPro het moeilijk gaat krijgen, toveren deze Amerikanen weer een nieuwe troef uit hun actie helm. Op de drempel van de zomervakanties lanceert GoPro de Hero4 Session. Een miniscule camera die direct aan de Polaroid Cube doet denken. Maar dan met de voordelen van GoPro: goede beeld kwaliteit en een zee aan bevestigingsmogelijkheden.

https://youtu.be/pzMRr5eTtho

Nog niet eerder maakte GoPro zo’n kleine en lichte camera. Lang bleven ze vasthouden aan het hoekige design. Polaroid verbaasde iedereen met hun fraaie kleine Cube camera. Helaas is de beeldkwaliteit middelmatig. GoPro heeft nu zijn eigen vierkante actie dobbelsteen camera. Compleet met alle specs die we van de marktleider mogen verwachten: 1080p HD met de mogelijkheid tot extra slowmotion snelheid. Maar natuurlijk ook timelapse en ‘gewone’ foto modus.
HERO4_Session_Feature_7c_BallJoint-1

Bevestigen
De nieuwe camera past op vrijwel alle bestaande GoPro bevestigingspunten. Als extra heeft het een eigen balgewricht houder. Hierdoor is de camera naar alle kanten te richten. Dankzij een ingebouwde sensor weet de camera wat boven en en wat onder. De bediening gaat met één knop. Hoe de menu’s bedient moeten worden is uit de beschikbare informatie niet heel duidelijk. Waarschijnlijk zal de app belangrijk zijn.

HERO4_Session_Surf_Feature_13_DualMicExtra’s
Wie al een lade heeft met GoPro accessoires zal smullen van deze nieuwe camera. Zelfs de nieuwe Hero4 afstandbediening is te gebruiken met de highlight knop. De Session heeft twee microfoons aan boord. Eindelijk zou het gewapper van wind vervangen kunnen worden door jouw gegil of geronk van de motor. Hoe het werkt en of het een stereo signaal is wat we moeten splitsen, blijft gissen. Wij hopen snel met een review unit aan de slag te kunnen.

CHDSS-101_main1

Conclusie
GoPro heeft heel veel keuze. Van een basis model voor 140 Euro tot speelfilm kwaliteit met de Hero4 Black voor 530 Euro. Aan de top van de prijsrange is nu de Session toegevoegd voor 430 Euro. GoPro verstaat de kunst om steeds weer en een relatief dure camera te komen die de standaard voor de rest zet. Enkel TomTom heeft met de Bandit een onderscheidende feature met automatisch films maken en Sony met hun verbluffend goede beeldstabilisatie. Vooralsnog is GoPro een marktleider die niet op zijn lauweren rust en met de Hero4 Session belooft de actie camera markt op te schudden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.