Dit zijn de drie nieuwe smartphones van Motorola

Motorola heeft vandaag een wel heel bijzondere launch van haar nieuwe smartphones gedaan. Vanuit Amsterdam sprongen we naar drie livestreams uit drie verschillende landen voor de lancering van drie verschillende smartphones. De Moto G, De Moto X Play en de Moto X Style.

Motorola belooft met de nieuwe toestellen wederom een pure Android beleving waarbij nauwelijks apps worden toegevoegd. Toch presenteert Motorola een aantal leuke features.

Moto G vanuit São Paulo

Dat Motorola de lancering van de Moto G in São Paulo doet is niet vreemd. Daar werd ook de eerste generatie Moto G gelanceerd. Deze toestellen werden onder de vlag van Google geïntroduceerd en waren een enorm succes. Ook nu gaat het weer om een toestel met een goed display, een vlotte reactietijd en een lage verkoopprijs.

De nieuwe Moto G van Motorola is waterdicht. Het gaat om IPX7 waarmee hij een meter onderwater kan en maximaal 30 minuten onder water kan blijven. Een vergelijkbare kwaliteit als de waterdichtheid van de Sony Xperia Z series.

Motorola gaat de Moto G standaard in het wit en zwart leveren. Daarnaast levert Motorola een uitgebreide serie Motorola Shells en Flipshells. Ook de Motorola G zal via de MotoMaker te customizen zijn. Je kan zelfs de specs tot op een bepaald niveau bepalen.

De chipset bestaat uit een Qualcomm 1.4Ghz quad-core chipset. Het display van de Motorola Moto G meet 5 inch. De camera heeft een resolutie van 13 megapixel en het toestel is te gebruiken op 4G LTE netwerken. Net als de Moto X toestellen heeft ook de Moto G nu een slot voor microSD kaartjes.

Moto X Style vanuit New York

Bij de Moto X Style kiest Motorola voor een opvallend, maar vooral strak design. Een metalen frame met een gebolde achterkant. Een 5.7 inch IPS display geeft een 76% display to body ratio. Het grote display wordt aangevuld met stereo speakers. De achterkant is een van siliconen die zijn bewerkt om hun kleur over tijd vast te houden. Via MotoMaker zijn diverse kleuren verkrijgbaar. Daarnaast kun je kiezen voor een achterkant van echt leer of van echt hout (dat laatste heeft de OnePlus 2 die vandaag werd aangekondigd ook).

Met Turbo Power heeft Motorola de snelste lader voor smartphones ontwikkeld. Motorola zet deze af tegen de Samsung Galaxy S6 en laat op de stream zien dat deze ongeveer 50% sneller kan laden. Uiteraard moet de lader deze hoeveelheid aan energie ook kunnen leveren. Iets om rekening mee te houden als je laadstations gebruikt.

 

De camera heeft een resolutie van 21 megapixel. DXO Mark zet de camera in hun top 3 smartphones wereldwijd. Voor krijg je een groothoek camera voor selfies. Onder de motorkap ligt een SnapDragon 808 octacore chipset op 1.8GHz. Een chipset die minder last heeft van de hitteproblemen die de SnapDragon 810 kent.

Amerika krijgt ook een Pure editie die consumenten direct bij Motorola kunnen kopen. Zonder contract. Dit is het model dat je hier ook in de winkels zal zien liggen, maar in Amerika is het uniek.

Moto X Play vanuit Londen

De Moto X Play krijgt een grote accu. De capaciteit van de accu ligt op 3.630mAh. Daarmee moet de Motorola X Play het zo’n twee dagen uithouden. Motorola geeft aan dat hij 42% langer meegaat dan de Galaxy S6.

De selfie camera heeft een 5 megapixel sensor terwijl de 21 megapixel camera aan de achterkant een dual-LED flash bevat. Het display van de Moto X Play meet 5,5 inch. De Moto X Play wordt aangedreven door een SnapDragon 615 chipset van Qualcom. Dit is ook een octacore chipset, maar wat langzamer dan die van de Moto X Style.

MotoAssist

Motorola installeert Moto Assist op de Moto X toestellen. Daarmee kun je op basis van locatie bepaalde instellingen laten schakelen. Bijvoorbeeld WiFi als je thuis bent of het geluid uitzetten wanneer je op kantoor bent. De software is ook van een voice assistant voorzien. Daarmee heeft ook Motorola een antwoord op Siri van Apple.

Voor Nederland zal deze functie niet heel sterk zijn. Voice ondersteuning voor Nederlands ontbreekt en om Engelse ondersteuning aan te zetten moet de hele taal van het toestel naar Engels worden gezet.

MotoMaker

Hier in Nederland zullen we geen MotoMaker programma krijgen. Dit heeft te maken met de logistiek en de prijs die eraan vast zit om het programma goed uit te rollen. Dit heeft ook te maken met het vinden van de juiste partners. Zo maakt MotoMaker in Duitsland gebruik van de distributiekracht van MediaMarkt.

Beschikbaarheid

De Moto X Style zal rond september in de winkels liggen voor €499,99. De Moto X Play zal al in augustus in de winkel liggen voor €379,99 terwijl je de Moto G 8GB nu al kan kopen voor €199,99. De MotoMaker ervaring zal voorlopig niet naar Nederland komen, maar wel heel veel covers en meerdere basisuitvoeringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events