Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De nieuwe FRITZ!Box 4020 is een kleine router en niets meer dan een router

AVM heeft met de FRITZ!Box 4020 haar kleinste FritzBox! Tot nu toe gepresenteerd. De nieuwe router is niet alleen klein, maar het is ook echt niets meer dan een instaprouter.

De FRITZ!Box 4020 is bedoelt om rechtstreeks op het kabel- ADSL- of glasvezelmodem aan te sluiten. Wanneer je de FRITZ!Box 4020 aan het modem hangt, voeg je 4 LAN poorten, 2.4GHz WiFi 802.11n ondersteuning en een USB 2.0 NAS functie aan jouw netwerk toe. Bij internetstoringen zijn 3G en 4G dongels op de USB poort aan te sluiten. Zo kun je alsnog gebruik maken van mobiel internet.

Hoewel het fijn is dat je niet vast zit aan een intern modem voor ADSL of een andere techniek, is 2.4GHz wel iets om over na te denken. Steeds meer apparaten kunnen met het veel minder storingsgevoelige 5GHz overweg en de storingsgevoeligheid op 2.4GHz neemt alsmaar toe. Het lijkt dan ook een gemiste kans dat de FRITZ!Box 4020 5GHz ondersteuning mist, al zou hij dan vast een paar euro’s duurder zijn geworden en het is dan de vraag of we het echt nog als een instapmodel gaan zien.

Beschikbaarheid

De FRITZ!Box 4020 ligt in de winkel voor €59.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.