China onderneemt actie tegen bloatware op smartphones van Samsung en Oppo

Een nieuwe smartphone kopen is leuk. Zeker als het een hele dure is. Iedere keer dat ik een nieuwe voor mijn neus krijg is het een genot om te kijken welke nieuwe instellingen er nu weer in zitten. Toch zijn die features niet de enige toevoegingen van fabrikanten. Ze zetten er namelijk ook de nodige apps op die niets of nauwelijks iets toevoegen.

Deze apps zijn doorgaans erop gericht je meer binding met het merk te geven, om meer reclames te laten zien of om op andere manier extra inkomsten te genereren via de makers van de apps. Bloatware noemen we dat en het is irritant. Verwijderen is namelijk lang niet altijd mogelijk en een aantal van deze apps vreten toch mobiele MB's om hun content te updaten. MB's die jij mag betalen.

De Chinese consumentenbond (Shanghai Consumer Rights Protection Commission) heeft nu besloten om twee fabrikanten, Samsung en Oppo, voor de rechtbank te dagen. Het doel van deze consumentenbond is om de fabrikanten te verplichten om op de verpakking van smartphones te vermelden hoeveel bloatware en welke bloatware op het apparaat is gezet. Dit in de hoop dat consumenten zich hiervan bewust worden en wellicht merken gaan prefereren die gewoon een kale Android versie opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram