Afgelopen week wisten we je al te vertellen dat Blackberry aan de Venice smartphone werkt. De eerste BlackBerry smartphone op basis van het Android besturingssysteem. Nu heeft BlackBerry een setje Android domeinen aangeschaft en haar plannen met Google geopenbaard.

BlackBerry heeft zowel AndroidSecured.com als AndroidSecured.net gekocht. Beiden verwijzen naar een pagina over de samenwerking tussen BlackBerry en Google om Android geschikter te maken voor gebruik op het werk.

In navolging van deze samenwerking komt BlackBerry met een streng beveiligde uitvoering van Google Play. Hierdoor hebben bedrijven meer controle over welke apps wel en niet bij gevoelige data kunnen komen. BlackBerry heeft al langer ervaring op dit gebied en leverde veel van de technologie die Samsung gebruikt voor haar beveiligde Samsung Knox platform. De nieuwe technologie is onderdel van Android Lollipop en BES12 (BlackBerry Enterprise Services).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.