Jack Spoor beoordeelde namens GadgetGear de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac met 4.5 sterren.

The Good
  • - Gebruiksvriendelijk
  • - Nette overzichtelijke interface
  • - Veel functionaliteit
  • - Snel, zowel bedraad als wireless
  • -Groot bereik van het WiFi netwerk
The Bad
  • - Zeer prijzig


Eind 2014 kwam Devolo met de nieuwe dLAN 1200+ WiFI ac poweradapters op de markt. Dit model is het meest geavanceerde in de lijn van poweradapters die Devolo biedt.

Wat verwacht je nu eigenlijk van een powerline adapter. Je prikt hem ergens in een stopcontact en verbindt hem met je router, het andere kastje elders in het huis en in een computer. Dit model brengt ook nog een hoop extra functionaliteit, zo ontving ik een starterkit met een standaard adapter en een dLAN 1200+ WiFi ac.

 

Unboxing

In de verpakking van de Devolo dLAN 1200+ WiFi ac starter set vinden we een tweetal power adapters, een standaard model en de ander uitgerust met een WiFI adapter en dubbele netwerkpoort. Verder vinden we twee Lan Kabels een handleiding en een dvd.

delovo_dlan_1200+_wifi_ac_adapters

Design

De twee kastjes die ik ontving hebben twee verschillende formaten maar delen nagenoeg dezelfde vorm. Het uiterlijk is modern en de leds zijn subtiel geplaatst. Wat opvalt is dat de beide adapters erg groot zijn, vooral de WiFi adapter. Dit kan storend zijn wanneer de adapter op een opvallende plaats hangt.

devolo_dLAN_1200plus_WiFi_ac

Installatie

De installatie van adapters is zeer eenvoudig. Wanneer je beide adapters aansluit druk je eerst op de rood gloeiende knop van de WiFI adapter, en vervolgens op de knop aan de rechter zijde van de hoofd adapter. Een minuut later komt de verbinding tot stand, dit zie je eenvoudig doordat de rode leds die wit kleuren.

DEVOLO_DLAN_1200+

Gebruik

Na de installatie van de adapters werkt alles eigenlijk direct. Ook het WiFI netwerk van de tweede adapter wordt automatisch opgezet en gebruikt een standaard wachtwoord. Natuurlijk is er vaak wel de wens om bijvoorbeeld het SSID van het draadloze netwerk of het standaardwachtwoord te wijzigen.

Voor dit soort handelingen zal je de web interface van de power adapters moeten benaderen. De interface is overzichtelijk en het menu geeft duidelijk aan waar je moet zijn voor welke instellingen. Toch vindt je er geavanceerde opties zoals een tijdschema waarop het wi-fi beschikbaar is en het aanmaken van een gastnetwerk. Mochten de kinderen te vaak spelletjes op de tablet spelen dan kan je zelfs een tijdslimiet voor het gebruik van het netwerk instellen.

DEVOLO-POWER-WIFI-ADAPTER

De adapters zijn centraal in te stellen via deze web interface, zo kan je meerdere adapters toevoegen en hoef je deze enkel op één punt te configureren. Elke wifi adapter is uitgerust met een dubbele ethernet aansluiting voor twee devices, erg handig want zo hoef je niet nog eens een extra switch aan te sluiten mocht je een tweede apparaat op dezelfde plek hebben staan.

Prestaties

De prestaties van een power adapterset hangt onder anderen af van de bekabeling in de woning. In het geval van de Devolo dLAN 1200+ is er bijna geen verlies in milliseconden en maximale snelheid op de korte afstanden, denk aan 4 tot 5 meter. Ook het wi-fi signaal is bijzonder sterk en bereikt een groot deel van mijn appartement.

De Devolo dLAN 1200+ wifi AC starterskit kost voor een adviesprijs van €189,90, adapters zijn ook los verkrijgbaar voor €129,90 om het netwerk uit te breiden.

Conclusie

De Devolo dLAN 1200+ Wifi AC adapters zijn ontzettend snel en bewijzen absoluut hun nut binnenshuis. De dubbele ethernet aansluitingen op de wifi adapters zijn ontzettend handig en het bereik van het AC wifi netwerk is groot, snel en zeer gebruiksvriendelijk. De starterskit mag dan redelijk aan de prijs zijn maar dat maakt de Devolo dLan 1200+ met zijn features, gebruiksvriendelijkheid en snelheid meer dan goed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.