Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Zidoo introduceert de X1 4K Android mediaplayer

Eerder dit jaar lanceerde Zidoo de X9 Android mediaplayer. Een bijzondere mediaplayer waar je morgen een review over leest. Met de X1 voegt Zidoo een instapmodel aan de serie toe.

Net als de X9 is de X1 voorzien van een AllWinner chipset. Deze beschikt over een quad-core processor die op maximaal 1.5GHz draait en combinatie met een Mali-400 GPU en 1GB aan DDR3 werkgeheugen.

Zidoo-X1-Aansluitingen

De Zidoo X1 zal draaien op Android 4.4 met Zidoo’s eigen interface. Deze interface wijkt enorm af van dat van Minix, Ugoos en andere merken. Vooral ook omdat Zidoo erg veel doet om nieuwe content voor jouw mediaplayer te promoten. Ook daar lees je alles over in onze X9 review.

Waar de X9 een metalen behuizing heeft, krijgt de X1 een behuizing van plastic die er wel heel strak uitziet. Qua aansluitingen krijg je 1 HDMI uitgang (maximaal 4K), een AV uitgang voor stokoude TV’s, twee USB poorten, een micro-SD slot, een LAN aansluiting en een optische geluidsuitgang.

Zidoo-X1-Afstandsbediening

Qua videobestanden kan de Zidoo X1 overweg met RM/RMVB, MPEG, MKV, AVI, MP4, MOV, FLV, H.263, H.264, H.265, VC-1,DivX, Xvid, TS,RealVideo, VP6, VP8. Audio ondersteuning is er voor AAC-LC/HEAAC/HE-AAC v2, AC3,AMR-NB, DTS, MP3, OGG, RA_COOK, WMA, WMA, LPCM/PCM/ADPCM, FLA.

Zidoo levert de X1 in combinatie met een afstandsbediening en HDMI kabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.