USB Type-C mogelijk in de nieuwe Galaxy Note 5

USB Type-C is met een opmars bezig. Waren het eerst Google en Apple die notebooks met een Type-C aansluiting op de markt brachten, timmert ook Samsung nu hard aan de weg. Het paradepaardje van de IFA van dit jaar zou maar zo het eerste toestel met deze aansluiting kunnen zijn.

Als het gaat om een vaste verbinding met de PC, hebben de Galaxy Note toestellen van Samsung altijd al voorop gelopen. Sinds de Note 3 stopt Samsung als micro-USB 3.0 poorten in de toestellen. Zo profiteer je bij het overbrengen van data van de hoge snelheden van het geheugen van het toestel.

USB Type-C is de opvolger van USB 3.0 en biedt daarmee nog meer mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast is de plug kleiner en omkeerbaar. Ook qua design krijgt Samsung dus nog meer vrijheid door gebruik te maken van deze aansluiting.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.