Het zat er al een tijdje aan te komen. Slimme thermostaten zijn er nu in overvloed, maar in het warme seizoen willen we thuis toch vooral koppelen. Tado heeft haar ervaringen met het maken van slimme thermostaten gebruikt om met een alternatief voor airconditioning te komen. 

Door net zo slim met airco’s om te gaan als met verwarmingssystemen verwacht Tado met haar nieuwe Smart AC Control een flinke energiebesparing te realiseren. Dit kan zelfs oplopen tot 40%.

De Tado kan met elk type airco overweg zolang deze aan te sturen is via infrarood (IR). Uiteraard moet deze wel in het zichtbare bereik van de Tado geplaatst zijn. De IR ondersteuning is één van de onderdelen in de hardware die Tado nu gebruikt, maar Tado heeft al laten weten dat het kastje nog meer hardware bevat. Hier wil Tado op termijn mee aan de slag. We zijn dan ook nieuwsgierig naar waar Tado de komende tijd nog meer mee zal komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.