Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Young Chef Party Popz

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 2 sterren.

THE GOOD

  • Ziet er erg leuk uit
  • Handige vormpjes om cakepops te maken in de magnetron

THE BAD

  • Onderdelen sluiten zeer slecht aan
  • Cookie cruncher werkt gewoon niet
  • Handleiding is wel in het Nederlands, maar de maten zijn voor ons niet handig gekozen

De vakantieperiode komt eraan en bij slecht weer zijn gadgets om de kinderen te vermaken wel heel fijn. Op onze redactie zijn we dan ook aan het ‘spelen’ gegaan met de Party Popz machine van Young Chef.

“Dit klinkt goed”

Veel accessoires, een mechanisme om koekjes te crunchen en speciale vormpjes om de party popz in de magnetron klaar te maken. Gezien vrijwel elke huurbungalow een magnetron heeft lijkt dit ideaal om met de kinderen culinair aan de slag te gaan.

Unboxing

Het pakket is aardig compleet en heeft duidelijk de capaciteit om 10 cakepops tegelijk af te bakken. Je moet wel zelf nog even de stickers plakken. Een compacte handleiding maakt het pakket af.

Design

Voor kinderen ziet de Young Chef Party Popz er prachtig uit. De vrolijke plastic kleuren zijn zeer uitnodigend evenals de vorm van de machine. De coockie cruncher is geheel van plastic, maar toch erg goed beschermd tegen kindervingers. Slim, maar met al dat plastic werkt het maalwerkje nauwelijks. Gelukkig heb je toch nauwelijks ruimte voor koekjes in de machine, dus zo doen de kids er lekker lang mee.

Wat verder opvalt is dat de blauwe bakjes net niet goed op te witte passen. Het idee is dat ze aan elkaar klikken, maar de blauwe zijn te ondiep. In de praktijk leg je ze dus los neer. Net als de houders met de lollies trouwens. Doordat de stokjes losklikken komen de hele bakjes los te liggen.

Handleiding

De handleiding biedt veel ondersteuning met foto’s en korte teksten. Het recept om de cakepops te maken is op basis van pannenkoekenbeslag. Jammer dat de handleiding gebruik maakt van een verhouding in ml en cups. De cup is tussen Amerika en Engeland zeer variabel, dus is het gokken hoe dik het beslag moet zijn. Ik kan je vertellen, vrij dik. Via een injectiespuit is het beslag gemakkelijk in de vormpjes te spuiten.

Als alternatief kun je de machine ook gebruiken met schepijs. Hier levert Young Chef een speciaal ijsschepje voor mee. Vanuit het schepje prikje de bolletjes dan op het vorkje.

Gebruik

Ik noemde het hierboven al. De onderdelen van de Young Chef Party Popz sluiten slecht op elkaar aan. Daar heb ik als volwassene meer last van dan de kinderen. Die willen immers vooral graag snaaien en of het bakje nou keurig aan de machine zit of ernaast ligt maakt ze echt geen drol uit. Zelfs dat ze geen koekjes kunnen malen boeit ze niet echt. Dat de cakepops gemakkelijk in de magnetron gemaakt kunnen worden is uiteindelijk het grootste voordeel aan de machine. Voor de rest zou je het ook met gewone schaaltjes afkunnnen.

Conclusie

De meerwaarde van Young Chef Party Popz zijn de vormpjes voor in de magnetron. Wij kochten het doosje voor ongeveer een tientje bij de Makro en meer moet je hier ook niet voor willen betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.