Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Night at the Museum (3): Secret of the Tomb (DVD)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Geschikt voor het hele gezin
  • Ben Stiller blijft grappig in zijn rol als Larry
  • Hugh Jackman doet een onvergetelijke cameo

THE BAD

  • Veel grappen op retour

Het derde deel van Night at the Museum is uit. De eerste twee delen kennende ‘van horen zeggen’ kruip ik met een frisse blik in deze film. Een bijzondere film omdat het één van de laatste keren is dat we nog van de inmiddels overleden Robin Williams mogen genieten.

In de Night at the Museum serie speelt Ben Stiller de rol van Larry Daley, nachtbewaker van het Museum of Natural History in New York. Het is al lang geen geheim meer dat de museumstukken tot leven komen wanneer de zon valt. Bij aanvang van de film zien we dan ook hoe Ben Stiller met zijn levende museumstukken een waar spektakel probeert neer te zetten.

Dit gaat goed tot er iets mis gaat (dûh). De magie die de stukken in leven houdt lijkt op. Het gevolg is dat de gasten in het museum niet veilig blijken te zijn. Dit blijkt allemaal verband te houden met een oud Egyptisch tablet dat begint te oxideren. De oplossing lijkt in een museum in Londen te liggen. Terwijl de kritiek op de mislukte show van Larry leidt tot het ontslag van zijn leidinggevende, moet hij het tablet en een aantal museumstukken toch in Londen proberen te krijgen en daar ontmoet Larry een compleet andere nachtbewaker.

De schrijvers van Night at the Museum: Secret of the Tomb ontkwamen er kennelijk niet aan om de nodige grappen en uitdagingen te recyclen. Zijn gevecht met een T-Rex skelet is nu een gevecht met een triceratops en natuurlijk pist de app alles onder. Toch is alles net weer even wat anders en bevat ook dit derde deel weer de nodige juweeltjes.

Zo speelt Ben Stiller een dubbelrol in de vorm van oermens Laaa die wel heel onderontwikkeld is. Daarnaast is een Esher tekening de locatie voor een krankzinnig gevecht om de Egyptische tablet. Bovendien speelt High Jackman een geweldige rol als acteur Hugh Jackman. Jawel, ook dat kan in Night at the Museum: Secret of the Tomb.

Extra’s

De DVD is voorzien van de nodige trailers, een galerij met foto’s, de nodige bloopers en verwijderde scènes. Niets bijzonders, maar wel vermakelijk.

Conclusie

In dit derde deel mochten aardig wat geslaagde grappen op retour. Qua originaliteit lijkt het concept van Night at the Museum dan ook redelijk aan haar eind te komen. Toch is Night at the Museum: Secret of the Tomb nog steeds anderhalf uur heerlijk vermaak voor de hele familie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.