Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Heineken Speakerkratje

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Interne accu
 • Gratis micro USB kabeltje
 • Erg leuke technologie om mee te spelen

THE BAD

 • De geluidskwaliteit zal die van reguliere mobiele speakers doorgaans niet overstijgen, maar is zeker niet slecht te noemen.

Het komt niet veel voor dat we een product reviewen dat gewoon gratis is. Voor het speakerkratje van Heineken maken we graag een uitzondering. Het compacte speakertje is technisch gezien namelijk best een interessant verhaal.

Unboxing

Heineken levert het Speakerkratje in een net doosje met daarin een stukje documentatie en een micro-USB kabeltje.

Design

Zoals je mag verwachten, ziet de speaker er uit als een Heineken kratje. Met een groene schuit zet je hem aan of uit terwijl de muziek geleverd wordt door een 2 inch driver. Hoewel we in dit soort producten veelal goedkope kartonnen drivers tegenkomen, ziet de bouwkwaliteit van de driver er nog best aardig uit.

Ook de binnenkant heeft veel zorg en aandacht gehad. De driver is echt afgesloten van de rest van de speakerbehuizing. De scheidingsklep heeft zelfs een klein schuimlaagje om resonantie met de onderkant van de behuizing te voorkomen.

Near Field Audio

Het Heineken Speakerkratje maakt geen gebruik van NFC en bluetooth om verbinding te maken met jouw smartphone. In plaats daarvan heeft Heineken gekozen voor Near Field Audio.

Dit Near Field Audio maakt gebruik van de trillingen van de magneet van de speaker in de smartphone. Op basis van deze veranderingen in het magnetisch veld versterkt het speakerkratje het geluid. Dit is relatief storingsvrij in vergelijking tot versterking met een traditionele microfoon. Het is echter wel zo dat de zachtheid van het hoesje om een smartphone sterk bepalend is voor hoe goed de trillingen worden doorgegeven. Gebruik je geen hoesje, dan is de bovenkant van het Speakerkratje wel heel glad. Het kan dan zijn dat na lang spelen, de smartphone van het kratje trilt. We adviseren dan ook om hier rekening mee te houden.

Heinkenen Speakerkratje IMG_4087

Geluidskwaliteit

Zoals gezegd is de geluidskwaliteit erg afhankelijk van het materiaal van de smartphone en het eventuele hoesje. Het is geen topkwaliteit, maar voor naast de BBQ is het echter een prima stukje versterking van het geluid van de smartphone.

Conclusie

Heineken zoekt altijd naar creatieve manieren om haar merk te promoten. Met het Speakerkratje gebruikt Heineken een relatief onbekende techniek om geluid te versterken. Perfect is het niet, maar interessant is het zeker wel. Het speakerkratje is dan ook geen echte vervanging van een goede mobiele speaker, maar is wel heel leuk om mee te spelen.

Beschikbaarheid

Het Heineken Speakerkratje is verkrijgbaar bij een 8-pack blikjes van €9,99 of op het terras bij bestelling van vijf glazen Heineken bier.

12 reacties

 1. Voor de prijs van €9,99 (inclusief 8 blikjes bier) vind ik het een top speaker! Ideaal voor op het strand!
  En natuurlijk de makkelijk bediening.

  top actie van Heineken!

 2. Voor de prijs van €9,99 (inclusief 8 blikjes bier) vind ik het een top speaker! Ideaal voor op het strand!
  En natuurlijk de makkelijke bediening.

  top actie van Heineken!

 3. Werd zomaar uitgedeeld bij mercato iT.restaurant Papendrecht
  Onze tafel met 10 personen en veel bierconsumptie kreeg niets! Onze kleinzoon erg teleurgesteld! Andere tafels geregen de speakers ook zomaar!

 4. Hoi,

  ik heb een vraag mbt de Near field audio techniek in het speakerkratje. Betekent dit dat er nog steeds geluid uit de smartphone speaker komt tijdens het afspelen ? Dus dat de smartphone accu er ook onder leidt. Of wordt de smartphone speaker volledig uitgeschakeld.

  Verder een top apparaatje, gaat al een hele tijd mee met maar één keer opladen !

  1. De speaker van de smartphone moet inderdaad nog steeds geluid produceren. Anders kan de speakerkrat het magnetisch veld niet uitlezen. Het volume van het kratje wordt dan ook bepaald door het volume van de smartphone. Het gaat dus echt om versterking/ondersteuning van de smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.