OnePlus Two krijgt een USB Type-C aansluiting

De populaire Chinese smartphonemaker OnePlus zou weleens de eerste kunnen zijn die een smartphone op basis van USB Type-C op de markt zet. De nieuwe USB standaard zou aanwezig zijn op de tweede smartphone van het bedrijf.

De reden dat we nog niet eerder smartphones met USB Type-C aansluitingen hebben gezien kan gezocht worden in de regelgeving in de EU. Op dit moment is een micro-USB aansluiting verplicht. Alleen Apple en Samsung spelen met deze regels. Zo heeft Samsung een aantal Galaxy Note toestellen ontwikkeld met een micro-USB 3.0 aansluiting welke backward compatible is met de standaard micro-USB aansluiting. Apple levert optioneel een Micro-USB adapter met haar iPhones mee.

Hoe de adoptie van USB Type-C bij de grote jongens vorm gaat krijgen is op dit moment nog onduidelijk. Alle vlaggenschip toestellen zijn onlangs geïntroduceerd en daarbij hield iedereen het bij het vertrouwde.

OnePlus verkoopt nauwelijks vanuit de EU en zou daarmee weinig last kunnen hebben van de EU regelgeving. Daarnaast heeft USB Type-C de nodige voordelen. Zo is deze een stuk sneller en is er niet langer een boven- of onderkant. Je kunt hem dus niet verkeerdom in het toestel steken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.