Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe technologie van Samsung kan de accuduur van smartphones verdubbelen

Hoewel het een prachtig toestel is, is de accuduur van de Galaxy S6 Edge ronduit dramatisch. Als het aan Samsung ligt zou dit bij toekomstige smartphones geen probleem meer te zijn. Nieuwe technologie stelt Samsung in staat de accuduur van smartphones te verdubbelen.

De verbetering van de accuprestaties komt voort uit siliconen met een grafiet coating. Deze vervangt de grafiet kathode die nu nog in accu’s wordt gebruikt. De nieuwe chemische samenstelling van de accu is in staat ongeveer twee keer zoveel energie vast te houden.

Toch hoef je nog niet te verwachten dat deze nieuwe technologie in de Galaxy Note 4 zal zitten. Samsung verwacht nog twee tot drie jaar nodig te hebben om de ontwikkeling af te ronden. De nieuwe accu’s moeten immers in staat zijn om duizenden keren herladen te worden en ze moeten op en top betrouwbaar zijn voor je in jouw broekzak glijden. Daarnaast is het nog maar de vraag of we echt een verdubbeling gaan meemaken. Als consument willen we immers steeds dunnere smartphones. Het kan dus goed zijn dat de nieuwe technologie vooral gebruikt gaat worden om de smartphones dunner te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.