E3: Dit zijn de nieuwe Xbox One en de Xbox One controller

Vlak voor aanvang van de E3 heeft Microsoft een nieuwe uitvoering van zowel de Xbox One aangekondigd as van de Xbox One controller. Daarbij gaat het om zowel updates van het innerlijk als het uiterlijk van de hardware. Verder wist Microsoft nog het één en ander te vertellen over de Digital TV Tuner die naar Nederland komt en de Xbox Wireless Adapter voor Windows.

Xbox One 1TB

Het is niet geheel verrassend, maar Microsoft komt met een 1TB uitvoering van de Xbox One. Naast de grotere harddrive, is de Xbox One in een compleet matte behuizing gestopt.

Nieuwe controller

Ook de nieuwe controller is in uiterlijk licht aangepast. Microsoft heeft de special edition uitvoering van een hele strakke print voorzien. Qua vorm lijkt hij hetzelfde gebleven en dat is prima. De controller ligt immers enorm lekker in de hand.

Xbox-One-Special-Edition-Controller

Qua hardware is de 3,5mm analoge audio-uitgang terug gekomen. De Xbox 360 controller bood hier ook al ondersteuning voor. Ook nu weer is het de bedoeling dat je de headset van jouw voorkeur direct op de controller kunt aansluiten.

Digital TV Tuner

Microsoft komt deze maand met de Digital TV Tuner naar Nederland. Deze maakt het mogelijk om free-to-air zenders op de Xbox One te kijken. In Nederland zijn dit NPO 1, 2 en 3 aangevuld met de provinciale lokale omroep. In de grensstreek zijn Duitse zenders te ontvangen.

Xbox Wireless Adapter for Windows

Liefhebbers van de Xbox One controllers mogen binnenkort de nieuwe Wireless Adapter for Windows verwachten. Met deze adapter is jouw favoriete controller ook te gebruiken in PC games. De PC moet wel Windows 10 draaien. Hoewel een exacte verkoopdatum nog niet is genoemd, zal het dus na 29 juli zijn. Vanaf dat moment kunnen we hier in Nederland Windows 10 op onze PC’s downloaden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.