DXO One: Mini camera vriendje voor iOS apparaten.

DxO introduceert dit weekend een prachtige nieuwe camera voor iOS-apparaten: een kleine mini-camera die  op de iPhone of iPad klikt. De makers beloven met de DxO One DSLR-(raw) kwaliteit op een iPhone. Vaak blijven dit soort nieuwe producten enkel op Kickstarter te zien. Maar dit product komt er écht, volgens de makers. In september moet er worden geleverd.

DxO ONE Front Left 45De DxO One is gemaakt van hoogwaardig aluminium. De camera is ontworpen met de iPhone en iPad in gedachten: je sluit hem aan op de Lightning-connector. Het iPhone-display is op de camera te kantelen. De camera zwenkt ongeveer 60°, waardoor creatieve perspectieven mogelijk zijn.

De DxO ONE behaalt een DxO Mark sensorscore van 70, en tot 85 bij gebruik van de SuperRAW-technologie. Dit is volgens de makers gelijkwaardig aan full frame DSLR’s (en dramatisch beter dan de camera van een smartphone zelf).

DxO-ONE-Connecting-to-iPhone-800x280‘De beeldkwaliteit van de DxO ONE is prachtig’, zegt Jerome Menière, CEO en oprichter van DxO. ‘Het is mogelijk om kristalheldere beelden te schieten onder maanlicht, dat is ongelooflijk voor zo’n kleine camera. De ondiepe scherpte-diepte en bokeh van de lens op f /1.8 is absoluut perfect voor portretfotografie.’

Foto’s en video’s slaat de DxO One automatisch op in de iOS-fotorol. Bekijken doe je dus op het iPhone-scherm en delen via de app van jouw keuze. Op papier lijkt de DxO One het ei van Columbus. De prijs is wel even slikken: bijna 600 euro. Daar krijg je wel tijdelijk fraaie software bij. Of het iets is, verwachten we snel te testen. Klik hier voor meer info.

De punten opgesomd:

  • Klein formaat. De DxO ONE is 7,6 cm groot en weegt slechts 108 gram. Hij past gemakkelijk in elke zak of tas zo gaat het overal mee doen.
  • Uitzonderlijke beeldkwaliteit. De DxO ONE behaalt een DxOMark Sensor score van 70, en tot 85 bij gebruik van de SuperRAW ™ technologie. Dit staat op gelijke voet met full frame DSLR's en dramatisch beter dan een smartphone.
  • Directe connectiviteit. De DxO ONE is in standalone modus te gebruiken, maar eenmaal verbonden via de Lightning connector met een iPhone®, heb je een schermpje en kan je alles met de foto's en videos doen wat je met een iPhone gewend bent. Delen, bewerken of afdrukken. De adapter roteert +/- 60 graden, zodat foto's van creatieve hoge en lage hoeken mogelijk zijn.
  • Geavanceerde Instellingen. Met de gratis app voor iOS kunt u elke instelling op de ONE camera zoals diafragma, sluitertijd en ISO controle instellen. De app maakt het ook mogelijk de camera firmware te updaten via de App Store.
  • SuperRAW ™ formaat. Het nieuwe eigen bestandsformaat van DxO voegt vier RAW-beelden samen voor prachtige dynamische foto's, zelfs bij extreem weinig licht.
  • Inclusief DxO Software. Elke aankoop van een DxO ONE camera bevat kopieën van DxO Connect DxO FilmPack Elite Edition. DxO OpticsPro Elite Edition wordt ook tijdelijk gratis aangeboden bij aankoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram