Dit is de Asus ZenWatch 2

De ZenWatch van Asus was dé verrassing van Asus tijdens de IFA van 2014. Begin maart kondigde Asus aan dat de smartwatch op basis van Android Wear naar Nederland zou komen. Nu, begin juni, is er al spraken van een opvolger.

De originele ZenWatch WI500Q bestond uit een 1,63 inch 320×320 pixels AMOLED display in combinatie met Corning Gorilla Glass 3 om het te beschermen tegen stoten en schuren. De behuizing van het origineel is IP55 water- en stofdicht. Opladen gaat nog via een speciale cradle. Met 22mm is het bandje voor de heren lekker breed.

Maar nu dan de Asus ZenWatch 2. Die verschijnt meteen al in twee modellen. Afgaande op de verschillen zou je mogen aannemen dat er een heren en een damesmodel is. De Asus ZenWatch 2 WI501Q heeft een band van 22mm breed en de kast meet 49,41mm. Bovendien is er een Chargeback functie. Deze laat het toe jouw smartphone op te laden met de resterende stroom in het horloge. De Asus ZenWatch 2 WI502Q is met een 18mm bandje een stuk smaller. De kast meet met 45x37mm ook net iets kleiner.

Wederom kiest Asus voor een AMOLED display met Corning Gorilla Glass 3 ter bescherming. Nieuw is de magnetische laadkabel, maar draadloos laden via qi kan volgens Asus Nederland ook gewoon. Verder is de behuizing nu IP67 waterdicht.

Opvallend is dat er niet wordt gesproken van grote hardware veranderingen. Met de laatste update van Android Wear zijn bijvoorbeeld bij de SmartWatch 3 van Sony (die review lees je morgen) de WiFi antennes geactiveerd zodat smartphone en horloge enkel in hetzelfde netwerk hoeven te zijn om contact te houden. Dit zou voor de ZenWatch 2 ook een mooie feature geweest zijn.

Beschikbaarheid

Details over de beschikbaarheid volgen in het derde kwartaal. Vermoedelijk rond de IFA van 2015.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events

Er zijn momenteel geen aanstaande evenementen.