Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Disney komt met wearables om kinderen in beweging te krijgen

Disney heeft plannen om met een nieuwe serie wearables ook kinderen in beweging te krijgen. De ideeën van Disney richten zich vooral op een ecosysteem waarin kids fysiek gaan gamen. Daarvoor heeft Disney een breed pallet aan producten bedacht.

De nieuwe line-up bestaat onder anderen uit kostuums, speelgoed en basisstations die allemaal weer met apps samenwerken. Het systeem krijgt de naam Playmation. Om het systeem voor oudere kinderen interessant te maken start Disney onder anderen met wearables van The Avengers.

https://www.youtube.com/watch?v=SXFz5tUDY38

Zo zal in die serie een JARVIS basisstation beschikbaar zijn in combinatie met een Iron Man wearable en een aantal actiefiguren. De wearable beschikt over bewegingssensoren en bleutooth waarmee het verbinding maakt met de bijbehorende app. De actiefiguren zouden bovendien in staat zijn om data op te slaan en te delen met andere Playmation onderdelen. De onderdelen moeten zo ook van elkaar kunnen leren en zich zo beter op de gebruiker aanpassen.

Bij aanvang biedt de set ondersteuning voor multiplayer met maximaal 2 spelers. Later zou spelen met meerdere spelers mogelijk moeten zijn. Er zouden ook al plannen zijn voor een Star Wars en een Frozen set in 2016. De startset zal in de VS $120 gaan kosten. Over plannen voor hier in Nederland is nog niets bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.