Blocks, de eerste modulaire smartwatch

Google is in Zuid Amerika volop bezig met het testen van de eerste modulaire smartphone. Het Britse Blocks gaat hetzelfde doen, maar dan met haar smartwatch. Deze draait wel op Android, maar niet op Android Wear.

Blocks ontwikkelde een speciale variant van Android 5.0 die overweg kan met ronde displays. De kern van de Blocks horloges zit in een bandje en is met verschillende displays te combineren. Daarnaast kun je er voor kiezen om sensoren toe te voegen om zo meer functionaliteit of juist accuduur toe te voegen. Zo past het sierraad optimaal bij jouw lifestyle.

De keuze voor Android 5.0 Lollipop op het Blocks horloge is opvallend. Met Android Wear kan Google een seperate shop draaien met daarin de Wear apps. Het is dus maar de vraag of app ontwikkelaars echt zitten te wachten op deze variant.

Voor de techneuten is het misschien interessant om te weten dat de Blocks horloges op een Qualcomm SnapDragon 400 chipset draait. Dit is dezelfde chipset die in het gros van de Android Wear horloges te vinden is. Omdat Androis Wear veel lichter is dan het originele Android 5.0 is het interessant om te zien of de aangepaste versie van Android 5.0 die Blocks heeft ontwikkeld een nog langere gebruiksduur kan opleveren.

Beschikbaarheid

De Blocks smartwatch verschijnt binnenkort op Kickstarter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events