Adobe Lanceert Creative Cloud 2015

Als je al lid bent van de Creative Cloud heb je, net als ik, vanmorgen de melding ontvangen om Creative Cloud 2015 te downloaden. Met deze release voert Adobe weer een enorme update uit op haar belangrijkste apps.

Een belangrijk onderdeel in Creative Cloud 2015 is de nieuwe CreativeSync. Adobe was al in staat om de instellingen van jouw apps en onderdelen als fonts te synchroniseren zodat je zowel op jouw desktop als laptop altijd dezelfde Adobe ervaring hebt. Met CreativeSync gaat dit nog een stuk verder. Deze synchroniseert ook assets tussen al jouw apparaten. Dus ook met jouw tablet of smartphone. Zo kun je een bewerking op een foto starten op de iPad en afmaken op de desktop.

We laten je kort de highlights van de nieuwe uitvoeringen van de Adobe desktop apps zien. In individuele reviews zullen we deze de komende weken breder uitlichten.

Het 25 jarige Photoshop CC is nu voorzien van Artboards om cross-device te ontwerpen. De previews van deze artboards zijn op verschillende apparaten te previewen. Bovendien is de nieuwe Photoshop Design Space ingericht op ontwerpers van mobiele apps en websites.

Tijdens Adobe MAX liet Adobe al de nieuwe Dehaze functie van de nieuwe Lightroom CC zien. Deze zit er nu in en is ook vanuit Photoshop CC te gebruiken. De Dehaze functie maakt het mogelijk om mist en nevel uit foto's te verwijderen. Vooral onderwaterfoto's moeten hier sterk van profiteren.

Premiere Pro CC is voorzien van een nieuw Lumetri kleurenpaneel. Hiermee moet het toepassen van krachtige kleurcorrecties nog gemakkelijker worden. Met Morph Cut is het eenvoudiger om interviews te monteren met behulp van jump cuts.

After Effects CC bevat nu Uninterrupted Previews waarmee je composities en afmetingen van panelen kunt aanpassen zonder dat dit invloed heeft op de playback. Met Adobe Character Animator zijn 2D figuren tot leven te wekken. Met de webcam kun je gezichtsuitdrukkingen en spraak opnemen waarna het 2D karakter zich hier meteen op aanpast.

Illustrator is voorzien van de nieuwe Mercury Engine. Deze maakt Illustrator nu tien keer sneller en preciezer dan Illustrator CS6. Met de Chart Tool is het ontwerpen van tabellen een stuk gemakkelijker geworden.

Ook Indesign CC heeft profeit van de Mercury Engine en is nu twe keer zo snel. Zowel bij het zoomen en bewerken als bij het publiceren.

DreamWeaver CC bevat vooral veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van responsive webdesign, maar Adobe heeft hier in het persbericht nog niet heel veel details over vrijgegeven. Tenslotte is Adobe Muse aangesloten op Adobe't Typekit fonts bibliotheek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram