Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert nieuwe microSD geheugenkaarten

Samsung komt met een complete lijn van nieuwe geheugenkaarten voor smartphones en tablets. Het gaat om de PRO Plus en de EVO Plus lijnen. Beide lijnen zullen later dit jaar ook als reguliere SD kaart uitkomen.

De PRO Plus kaarten zijn ontwikkeld voor iedereen die veel met foto’s bezig is of 4K opnamen maakt. Met name die laatste groep heeft een groot belang bij een constante datasnelheid. Met de UHS 3 Speed Class aanduiding ben je verzekerd van een minimale schrijfsnelheid van 30MB per seconde. De leessnelheid van de kaart ligt op maximaal 95MB per seconde tegen een schrijfsnelheid van 90MB per seconde.

De EVO Plus kaarten zijn wat budgetvriendelijker. Met een UHS 1 Speed Class aanduiding ben je verzekerd van een datasnelheid van 10MB per seconde. Genoeg voor iedere Full HD videostream. De leessnelheid van deze kaarten kan de 80 MB per seconde halen. De schrijfsnelheid ligt met maximaal 20MB per seconde heel veel lager.

Bij onze zusterpublicatie hebben ze benchmarks van de eerste generatie Samsung kaarten online staan. De tweede generatie (eerste generatie PRO en PLUS) hebben ze helaas nooit mogen benchmarken. Zonde, want de gegevens over de eerste generatie Samsung kaarten waren destijds veelbelovend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.