Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Spigen Neo Hybrid voor Galaxy S6 Edge met 4.5 sterren.

The Good
  • Kwalitatief goed rubber
  • Nauwkeurige pasvorm
  • Ook bescherming voor het display
  • Schermranden blijven goed toegankelijk
The Bad
  • We zien liever een echte metalen rand
  • De opening van de Micro-USB poort is de klein


Met haar afgeronde display is de Samsung Galaxy Edge S6 qua design één van de meest opvallende Android smartphones van het moment. Deze rondingen maken het echter ook heel lastig om er een fatsoenlijke case voor te ontwikkelen. In onze zoektocht naar covers voor de Galaxy S6 vonden we de Neo Hybrid van Spigen.

Unboxing

Spigen is één van de grotere merken als het gaat om high-tech covers. De fabrikant heeft dan ook veel last van namaak producten. Naast de case bevat de verpakking dus ook een serienummer waarmee je kunt checken of je een origineel Spigen product hebt gekocht.

Design

Natuurlijk past de case exact om de Galaxy S6 Edge heen, maar Spigen waardeert ook de metalen designlijnen van het ontwerp van de smartphone. Deze komen terug in het design van de cover. Daarbij moet ik wel zeggen dat de delen die van metaal lijken in werkelijkheid gemaakt zijn van hard plastic terwijl het zwarte deel netjes van rubber is.

De bescherming voor de bovenkant van het toestel komt van opstaande rubberen randen. Wil je het display meer bescherming bieden, moet je er dus een losse screenprotector bij kopen. Nu is het Gorilla Glass 4 van de Samsung Galaxy Edge gelukkig enorm sterk, dus het is maar de vraag of dit echt nodig is.

De achterkant van de Samsung Galaxy S6 Edge wordt wel geheel beschermd door de Neo Hybrid van Spigen. Het rubberen patroon op de achterkant ligt ook nog eens erg fijn in de hand. Zeker bij het spelen van games of het kijken naar films. Ook de knoppen van de Neo Hybrid zijn goed bruikbaar. Alleen de Micro-USB poort is niet groot genoeg voor veel van de micro-USB kabels die we hebben liggen.

Draadloze verbindingen

Het materiaalgebruik van Spigen staat 4G, WiFi en Bluetooth signalen nauwelijks in de weg. Spannender is dit soort hoesjes is of de ondersteuning voor NFC en de qi lader in tact blijven. Ook dit gaat helemaal goed bij deze case.

Conclusie

Spigen is een high-end merk als het om kwalitatieve covers gaat. Deze kwaliteit komt goed tot uiting in de ervaringen die wij nu met de Neo Hybrid cover hebben. Bovendien levert Spigen de Neo Hybrid in verschillende kleuren om hem zo op jouw stijl aan te passen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.