Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Orange is the new Black Seizoen 2 met 5 sterren.

The Good
  • Sterke cast
  • Goede verhalen
  • Full HD 1080p


Dé vrouwenvleugel van Amerika is terug op Blu-Ray. Ik heb het natuurlijk over Orange is the New Black. Één van de meest recente topseries van het Amerikaanse Netflix.

Eerst even recappen. In het eerste seizoen zagen we hoe hoofdrolspeelster Piper Chapman (Taylor Schilling) de bak in gaat voor een misdaad die ze jaren daarvoor pleegde. We maakten kennis met de bonte bewoners van de vrouwengevangenis en de alledaagse dingen die ze daar als normaal ervaren. Denk aan hoe Piper haar lesbische zijde opnieuw leerde kennen, maar ook het gevecht met de Christen extremist Tiffany ‘Pennsatucky’ Doggett. Verrassing, ze is er nog in dit seizoen.

Dit tweede seizoen van Orange is the new Black is echt wel even heel wat anders dan seizoen één. En dan doel ik vooral op de verhaallijn. Seizoen 1 ging echt helemaal over Piper. In seizoen twee heeft ze officieel nog steeds de hoofdrol, maar haar verhalen doen er niet echt meer toe. Het zijn de verhalen van de andere karakters die de afleveringen pit geven en dat maakt seizoen twee in mijn beleving een stuk sterker. Vooral omdat het prettiger is om al hun kleine verhalen te volgen. Doordat de karakters in Orange is the new Black zo ver uit elkaar lopen, is de afwisseling in seizoen twee ook een stuk groter.

Opvallende nieuwkomer in het verhaal is Vee (Lorraine Toussaint) die een rasechte crimineel is. Ze leeft op gespannen voet met Red (Kate Mulgrew – Start Trak Voyager) en Taystee (Danielle Brooks). Ze blijkt een enorme invloed te hebben. Met name op de gekleurde gevangenen die qua persoonlijkheid enorm veranderen.

Het gevolg van deze drama’s van haar medebewoners is dan ook dat het karakter van Piper steeds geconfronteerd wordt met de grote keuzes van anderen. Ze ervaart dat ze er steeds minder toe doet. Wilde ze in seizoen één echt bij de groep horen, begint ze zich nu steeds meer af te zetten en steeds meer op haarzelf te raken.

Conclusie

Seizoen 1 van Orange is the new Black zat prima in elkaar, maar zou ik een tweede seizoen trekken als er niets zou veranderen? Misschien, misschien niet. Het drama van Piper was duidelijk neergezet en ze moet vooral haar tijd uitzitten. Gelukkig gaat dit tweede seizoen een hele andere kant op waardoor het geheel net wat dynamischer in elkaar steekt en daarmee veel leuker is om te kijken. Als het team dit kan volhouden, maak ik me graag weer klaar voor seizoen 3.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.