Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Myfox IntelliTAG Sensor met 5 sterren.

The Good
  • Gemakkelijk te installeren
  • Mooi
  • Nauwkeurig
  • Extra temperatuursensor


Wanneer je ramen of deuren gaat beveiligen bieden de reguliere alarmsystemen doorgaans twee opties. De eerste optie is een glasbreukdetector. De tweede een lelijk magneetcontact tussen raam/deur en kozijn. Myfox lost dit op een veel nettere manier op met de IntelliTAG Sensor.

Unboxing

Myfox levert de IntelliTAG Sensor compleet met batterij, handleiding en een schroevendraaiertje. Die schroevendraaiers zijn overigens enorm handig om allerlei soorten speelgoed open te schroeven. Tot aan de New 3DS van Nintendo aan toe. Handig!

Design

In de IntelliTAG Sensor kunnen we het design van het Franse Myfox goed terugzien. De sensor ziet er gelikt uit. Doordat deze iedere keer middenboven op een raam of deur geplakt moet worden, valt hij nauwelijks op.

Het plakken doe je met een sterke tape. Als je beslist wilt, kun je hem ook nog vastschroeven. Myfox levert daar geen schroefjes voor mee, maar de schroefgaatjes zijn er wel. Echt nodig is het niet, mits je het plakoppervlak maar goed ontvet voor gebruik. Nadat je de basis op haar plek hebt geplakt, schuif je de sensor zo op haar plek.

Installatie

Ik kan wel stap voor stap mijn ervaring met de IntelliTAG Sensor installatie uitleggen, maar dat is volstrekt onnodig. Wanneer je de Myfox interface gebruikt bij de installatie (kan niet anders) krijg je stap voor stap uitleg. Zelfs met filmpjes zodat je de beste positie kunt bepalen en de kalibratie kunt uitvoeren. Ik kan me niet herinneren eerder zo’n duidelijke wizard te hebben gezien. Hulde voor Myfox!

Eigenschappen

De Myfox IntelliTAG Sensor heeft geen magneet, maar hoe weet hij dan dat de deur open staat? Simpel! De IntelliTAG Sensor gebruikt dezelfde sensoren voor beweging en oriëntatie die ook in jouw smartphone zitten. Hij kan dus de uitslag van de deur meten. Past daar een hand doorheen, gaat jouw alarm al af. Maar schopt de buurjongen per ongeluk zijn bal tegen de deur? Dan zal de IntelliTAG Sensor die eenmalige trilling negeren. Detecteert de IntelliTAG Sensor de trillingen van een boor of ander gereedschap, dan zal het alarm wel meteen weer afgaan. Dit vooral ter preventie zodat inbrekers weten dat het systeem ze al heeft opgemerkt. Op dat moment kun je via KlikAanKlikuit schakelaars of via IFTTT (hue) de verlichting ook al aan laten gaan. Denk er bij IFTTT wel aan dat er vele minuten vertraging in de verbinding kunnen zitten. KaKu is dus het advies.

Een andere eigenschap is dat de IntelliTAG Sensor een temperatuursensor aan boord heeft. Hiermee is de temperatuur in huis te monitoren. Handig wanneer je direct of via IFTTT een slimme thermostaat met de Myfox aanstuurt. Van de andere kant is het ook mogelijk om bij te houden bij welke ramen en deuren je in de winter veel warmte verliest. Daarmee zijn de IntelliTAG Sensors kleine speurneuzen voor isolatieproblemen. De data die de sensoren doorgeven is dus zeer interessant.

Gebruikservaring

Bij de test van de HC-2 centrale van Myfox ontvingen we al één IntelliTAG Sensor. Gezien we die maar op één plek konden vastplakken, kregen we ook alleen maar ervaring met die ene deur waar hij op zat. Inmiddels hebben we de IntelliTAG Sensor op verschillende deuren en ramen geplakt. Wat opvalt is dat we in ruim twee maanden tijd geen enkel vals alarm hebben ervaren. De techniek die Myfox gebruikt reageert wel wanneer we een beetje aan de deurklink morrelen. Dat zit dus wel goed.

Conclusie

Ze zijn extreem gemakkelijk aan te brengen en ze reageren precies zoals je van ze mag verwachten. Dat Myfox besloot om zelf een deursensor te ontwikkelen pakt dan ook enorm goed uit. De deursensor krijgt dan ook een perfecte score.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.