Review: Kirby and the Rainbow Paintbrush (Wii U)

Ik leerde Kirby kennen in de tijd dat de held nog grijs was. Of liever gezegd, nog een beetje groen. Inderdaad, ik heb het over de good old 90’s toen Kirby’s Dream Land uitkwam. Op de oude spelcassette (die hier nog ergens slingert) was Kirby zelfs wit afgebeeld.

Dat Nintendo graag met Kirby experimenteert zien we in games als Kirby Tilt ’n Tumble dat in 2001 verscheen. Dit was Nintendo’s eerste grote experiment met bewegingssensoren om een spel te besturen. In Epic Yarn werd onze held een bolletje van stof terwijl we in dit laatste deel een Kirby leren kennen die gemaakt is van klei en dat maakt onze held niet alleen aaibaar, maar ook kneedbaar.

Gameplay

Je speelt Kirby’s nieuwste avontuur vooral op de Wii U GamePad. Hierop teken je lijnen die Kirby zal volgen. Deze lijnen hebben de kleuren van de regenboog en dat is natuurlijk waar de naam van de Kirby and the Rainbow Paintbrush vandaan komt. Jouw Wii U stylus is namelijk die Rainbow Paintbrush.

Kirby-and-the-Rainbow-Paintbrush-Gameplay

 

Is deze gameplay nieuw? Alles behalve. Het originele idee komt van Kirby’s Canvas Curse game die in 2005 verscheen. Ook daar tekende je lijnen die Kirby moest volgen. Kirby and the Rainbow Paintbrush borduurt hierop voort. Een groot gemis ten opzichte van het origineel (en ook kenmerkend voor het gros van de Kirby games) is dat je in Kirby and the Rainbow Paintbrush niet in staat bent om de krachten van jouw vijanden over te nemen. Hierdoor mist de game qua mogelijkheden om levels te finishen toch iets aan diepgang.

Waar in Epic Yarn enorm veel creativiteit uit de stoffen wereld van Kirby werd gehaald, is de klei wereld van Kirby and the Rainbow Paintbrush vooral mooi. Met de eigenschappen van klei wordt vrij weinig gedaan en dat is een enorme gemiste kans. Wat zou het leuk geweest zijn als je deuken in levels kunt duwen om zo de mogelijkheden van Kirby en de tegenstanders verder te manipuleren.

Met z’n allen

Kirby and the Rainbow Paintbrush hoef je niet alleen te spelen. Dit nieuwe Kirby avontuur leent zich prima om met een groepje te spelen. Maximaal drie andere spelers kunnen met een WiiMote de rol van een Waddle Dee personage aannemen en zo de speler met de Wii U gamepad helpen.

Doelgroep

Deze optie is vooral handig wanneer jongere kinderen de game gaan spelen. Daar is Kirby and the Rainbow Paintbrush ook echt op gericht. Wanneer je als ervaren gamer aan Kirby and the Rainbow Paintbrush begint, is de game in een middagje best uit te spelen. De minder ervaren gamer zal al snel heel wat meer uurtjes klokken. Het was mooi geweest als Nintendo de ervaren gamers zou trakteren op lastiger levels en tegenstanders.

Conclusie

Kirby and the Rainbow Paintbrush is vooral de opvolger van Canvas Curse uit 2005 en is een vrij gemakkelijke game geworden. Tè gemakkelijk voor de doorgewinterde gamer en daarmee is het spel vooral voor de jonkies. Saai of slecht is Kirby and the Rainbow Paintbrush zeker niet, maar de doelgroep is hierdoor wel heel beperkt geworden. Als Kirby speler van het eerste uur had ik op iets meer uitdaging gehoopt.

Beschikbaarheid

Kirby and the Rainbow Paintbrush is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg mooie game
  • Gericht op jonge gamers
  • Tot 4 spelers tegelijk

THE BAD

  • Voor ervaren gamers heeft de game weinig te bieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events