Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OOMI is een nieuwe visie op de Smart Home Hub

Doorgaans is de hub van jouw smart home een ding dat je in de meterkast knalt en aanstuurt met je smartphone of tablet. De OOMI pakt dit heel anders aan. Zo zit de hub zelf al bomvol slimme sensoren.

Zo bevat de hub een glasbraak sensor, een vibratie sensor, een bewegingssensor, een microfoon, een camera met nachtzicht, een UV sensor, een temperatuur sensor, een vochtigheidssensor en een lichtsensor.

De camera van de hub filmt in 1080p Full HD. Verbinden met de hub kan via WiFi, maar ook via Bluetooth LE. Verder kan de hub met andere apparaten communiceren via Z-Wave en infrarood (TV e.d.). Via de microfoon is stembediening mogelijk, maar zeer waarschijnlijk alleen in het Engels.

Hoewel je met allerlei Z-Wave producten van derden kunt bedienen, komt OOMI zelf ook met een setje accessoires. Zo maken ze een stopcontactschakelaar, een multi-sensor, een luchtsensor en een serie LED lampen.

Tenslotte krijg je bij de OOMI nog een tablet die speciaal voor het systeem is ontwikkeld. Deze bevat een touchscreen, maar ook echte knoppen om jouw huis mee te bedienen. En het ziet er nog mooi uit ook.

OOMI-Touch

Beschikbaarheid

De OOMI staat op IndieGoGo en is verkrijgbaar vanaf €299.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.