Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nederlandse waterkokerinnovatie gaat Kickstarter op

De James Dyson awards zijn er om oplossingen voor grote en kleine problemen te vinden. Vorig jaar ging het team achter de Miito waterkoker er met de Nederlandse prijs vandoor terwijl een opvouwbare couveuse de internationale prijs won. Nu staat deze slimme waterkoker op Kickstarter.

De Miito is slim omdat de waterkoker is ontwikkeld om alleen de exact benodigde hoeveelheid water te koken. Dit door bijvoorbeeld het theeglas zelf op de Miito te zetten. Een metalen staaf zorgt hierna voor de verwarming van het water.

Deze methode van water koken is slim, want in een traditionele waterkoker verbruik je in veel gevallen niet al het water dat erin zit. Dit blijf je maar opnieuw aan de kook brengen en zo laten we allemaal veel energie verloren gaan.

Kan het nog slimmer? Zeker. De Miito zoals hij nu ontwikkeld is brengt het water maar naar één enkele temperatuur en wel de kooktemperatuur. Theeliefhebbers willen hun theewater op verschillende temperaturen. De wereld van de traditionele waterkokers kent hiervoor al speciale uitvoeringen. Het zou mooi zijn als een volgende versie van de Miito dit ook zou kunnen. Tot die tijd bespaart de Miito in ieder geval heel veel energie en water.

Beschikbaarheid

De Miito is voor nu alleen verkrijgbaar via Kickstarter. Vanaf €90 doe je mee. Doordat het streefbedrag al is behaald weet je zeker dat de Miito in productie zal gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.