Microsoft brengt Hyperlapse uit voor actioncam liefhebbers

Enige tijd geleden schreven we hier al over de nieuwe Hyperlapse technologie van Microsoft. Een mooi stukje software dat schokkerige actioncambeelden vloeiender moet maken. Toen was er nog enorm veel rekenkracht voor nodig, maar vanaf nu kun je het zelfs op je smartphone gebruiken.

Afgelopen week lanceerde Microsoft namelijk de Hyperlapse software voor Windows Phone en Android gebruikers. In beide gevallen gaat het nog om een beta versie, maar de software is al wel in staat om schokken uit filmpjes te halen.

https://www.youtube.com/watch?v=twncW4PLdsY

De Hyperlapse software werkt een beetje als timelapse software. Echter is het niet zo dat de software klakkeloos ieder vijfde frampje gebruikt om het filmpje mee te maken. Het kiest de frames die het minst van elkaar verschillen in camerapositie om zo het beeld vloeiend te maken.

Naast de smartphone versies komt Microsoft ook met een desktopversie en een versie voor Windows Azure (cloud). Deze versies kunnen nog net iets meer om spectaculaire filmpjes te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.