Canon voegt vandaag twee nieuwe, krachtige modellen toe aan haar vaste assortiment verrekijkers – de 12×36 IS III en de 10×30 IS II. Deze verrekijkers combineren Canon’s optische kwaliteit met innovatieve beeldstabilisatietechnologie en zijn met hun sterke vergroting – van respectievelijk 12x en 10x – ideaal voor wie op zoek is naar een verrekijker om onderwerpen stabiel en met een hoge beeldkwaliteit te bestuderen.

Dichterbij vanaf een afstand
Dankzij een combinatie van optica die is gebaseerd op Canon’s Porro II-prisma en Super Spectra Coating, zorgen beide verrekijkers volgens Canon voor een uitstekende kijkervaring. De nieuwe modellen zijn uitgerust met dubbele veldvervlakkende lenzen. Deze zorgen van rand-tot-rand voor scherpe beelden met een superieure resolutie en een minimale vervorming over het gehele beeldveld. Alle details zijn haarscherp waar te nemen, ongeacht het onderwerp. De Super Spectra lenscoating wordt ook toegepast bij de EF-lenzen van Canon en draagt door onderdrukking van zichtbare reflecties en overstraling bij aan de hoogwaardige kleurreproductie, zodat de ene vogelsoort gemakkelijk van de andere is te onderscheiden.

De 10×30 IS II biedt een 10x vergroting en heeft aan de voorzijde een objectieflens met een diameter van 30 mm. Met de 12×36 IS III komt de gebruiker dankzij de 12x vergroting en 36 mm objectieflens nog dichterbij.

12x36 IS III Angle2_tcm16-1261477Bekijk de wereld duidelijk: beeldstabilisatie
Deze modellen in het assortiment Canon-verrekijkers zijn uitgerust met een actieve optische beeldstabilisatie en zorgen voor een stabiel beeld. De vari-angle-prima’s reduceren het effect van handbewegingen, zorgen dat het onderwerp stabiel in beeld blijft en verminderen de kans op vermoeide ogen, zelfs bij langdurige sportevenementen. De beeldstabilisatie kan direct met een druk op een knop worden ingeschakeld. En of je nu vogels bestudeert of tijdens een trektocht door het oerwoud naar wilde dieren speurt, het is dankzij de vloeiende ondersteuning van pan-bewegingen gemakkelijk om vogels in hun vlucht te volgen, aldus Canon.

Uitgebalanceerd, comfortabel ontwerp
De robuuste verrekijkers hebben een lichtgewicht ontwerp, comfortabele ergonomie en compacte afmetingen zodat ze gemakkelijk in de tas passen. Met een gewicht van 660 g en 600 g zijn de 12×36 IS III en 10×30 IS II ideaal om overal mee naar toe te nemen en klaar voor elk avontuur. Een zachte oogschelp van siliconenrubber draagt bij aan het comfort en is eenvoudig aan te passen aan het gezichtsvermogen. De verrekijkers zijn ook te gebruiken tijdens het dragen van een bril, zonder dat vervorming van het beeldveld of zichtbare vignettering optreedt. Met hun anti-reflecterende coating op de behuizing zijn beide verrekijkers nog onopvallender dan de voorgaande modellen en dit maakt ze zeer geschikt om in de natuur vogels te bestuderen.
De verrekijkers worden gevoed met AA-batterijen en zijn circa negen uur achter elkaar te gebruiken[i]. In vergelijking met de voorgaande modellen is het energieverbruik aanzienlijk lager.

Het assortiment Canon-verrekijkers
De 12×36 IS III en 10×30 IS II bouwen voort op Canon’s expertise op het gebied van optica en revitaliseren het huidige assortiment Canon-verrekijkers. Deze verrekijkers vervangen de 12×36 IS II en 10×30 IS modellen. Het assortiment is ontworpen voor een breed scala aan activiteiten – van sterrenkijken tot watersport – en telt op dit moment zes modellen met vergrotingen van 8x tot 18x. Een aantal hiervan is ontworpen voor gebruik onder extreme weerscondities en voorkomt binnendringen van vocht, maar alle zes modellen zijn uitgevoerd met Canon’s prestigieuze beeldstabilisatietechnologie, SSC lenscoating en veldvervlakkende lenzen om een superieure en comfortabele kijkervaring te bieden.

ZC005-web-imagery-PACK12×36 IS III – de belangrijkste kenmerken:
Krachtige, portable verrekijker om 12x dichter bij onderwerpen te komen
Stabiel beeld met krachtige optical Image Stabilizer
Hoogwaardige Canon-optica voor hoge resolutie en nauwkeurige kleuren
Uitgebalanceerd, met rubber bekleed ontwerp voor duurzaamheid en comfort
Ideaal voor op reis, tijdens sportevenementen en bestuderen van vogels

ZC004-web-imagery-PACK10×30 IS II – de belangrijkste kenmerken:
Kom 10x dichter bij onderwerpen, waar je ook bent
Stabiel beeld met krachtige optical Image Stabilizer
Hoogwaardige Canon-optica voor hoge resolutie en nauwkeurige kleuren
Uitgebalanceerd, met rubber bekleed ontwerp voor duurzaamheid en comfort
Ideaal voor op reis, tijdens sportevenementen en bestuderen van vogels

De adviesverkoopprijs voor de 10×30 IS II bedraagt: € 529, –
De adviesverkoopprijs voor de 12×36 IS III bedraagt: € 799, –

De verrekijkers 12×36 IS III en 10×30 IS II zijn verkrijgbaar in augustus 2015.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.