Review Belkin baby video

Wij als nieuwbakken ouders van ons eerste kindje wilden graag een babyfoon met camera zodat we de baby van afstand kunnen blijven bewonderen en later onze misschien wel ondeugende peuter in de gaten kunnen houden als hij/zij speelt of slaapt in zijn kamertje. De belkin baby video heeft een camera en een aantrekkelijke prijs.

Camera unit

Ideale afstand van de camera is 2 meter van de baby af plaatsen. Dan krijg je de beste beelden en je kunt dan ook gebruik maken van de zoomfunctie. Als je de camera te dichtbij zet is de zoomfunctie te onduidelijk in de zin dat je de baby zo dicht bij hebt dat je er weinig van kan maken. De camera staat zowel stabiel op een kastje of is met een bijgeleverd wandbeugel te monteren aan de muur.

IMG_2483

De camera op het apparaat zelf is ook te verstellen door het witte vlak voor over te kantelen in welke stand ook. Hierdoor kan je jou baby perfect in beeld krijgen en kan je de camera op veel verschillende plekken neerzetten en toch goed beeld krijgen.

IMG_2481

Bij het icoontje ‘muziek’ kun je 5 verschillende slaapliedjes laten afspelen. De totale tijd van de 5 liedjes is 15 minuten. Een functie die ik mis is het opnieuw laten afspelen van de muziek vanaf het ouder unit kastje. Het zou handig zijn geweest dat je via het ouder unit de muziek nog een keer kan laten spelen. Hierdoor hoef je niet nogmaals de babykamer op. Nu zou je dat wel moeten doen als nogmaals muziek aan wilt zetten. Hierdoor kan het zijn dat je baby/peuter denkt dat hij er weer uitgehaald wordt.

Ouder unit

Het overdag scherm geeft duidelijk beeld en heeft mooie kleuren.  Je kunt de helderheid ook instellen ivm met de hoeveelheid licht op de kamer. De camera heeft nachtzicht om de baby in het donder te kunnen blijven zien. Op de ouder unit krijg je deze beelden te zien in zwart-wit. Je kunt 1 keer inzoomen om je baby van dichterbij te bekijken. Een handige functie als je de camera zo plaatst dat je nog een keer kunt inzoomen op zijn/haar gezichtje.

IMG_2479

Je kunt via de ouder unit naar je peuter praten zonder in de ruimte te zijn, dit doe je door de ‘talk’ knop in te drukken. Je bent dan in de kamer luid en duidelijk te verstaan. Zo kun je jou peuter even toespreken zonder fysiek in de ruimte te moeten zijn. Handig middel voor zowel de opvoeding en wanneer je even niet in staat bent op te staan.

Het gevoeligheidsniveau voor het oppikken van de babygeluiden kun je instellen in 5 niveaus. Je kunt hierdoor zelf ervaren wat je het prettigste vind.  Zelf vinden we niveau 4 het prettigste. Je hoort hierbij ook goed de ademhaling van je baby en net geen omgevingsgeluiden. In alle standen is het geluid goed te horen door de ouder unit.

Temperatuur alarm functie is erg handig. Je kunt een alarm instellen als de temperatuur onder of boven een door jezelf ingestelde  aantal graden komt. Je wordt dan gewaarschuwd door een signaal. Deze functie is erg handig en het prettige aan het zelf instellen van het aantal graden is dat je een verschil kan maken tussen zomer en winter.

Het scherm hoeft niet de hele tijd aan te staan (dit kan wel als je dit zelf prettig vindt). Je kunt het scherm laten activeren als er geluiden worden waargenomen. Het scherm gaat dan vanzelf aan en gaat pas weer uit 30 seconden nadat er geen geluid meer is waargenomen. Ik vind deze instelling zelf wel prettig. Van mij hoeven de beelden niet continu zichtbaar te zijn. Dit is een persoonlijke ervaring. Het prettige aan de instellingen is dat je zelf kan kiezen wat je wilt.

Specificaties

 • 8” inch LCD scherm
 • Bereik buiten 300 meter, binnen 50 meter
 • 4 camera’s op aan te sluiten
 • Infra- rood nacht scherm
 • 5 slaapliedjes
 • 1 keer zoom
 • Uitgebreide handleiding is te downloaden van de website van Belkin:

http://www.belkin.com/us/support-article?articleNum=107894

Conclusies

De belkin baby video is een handige babyfoon met een mooie duidelijke camera die zowel overdag als ’s nacht goed beeld geeft. De baby is duidelijk te horen door de ouder unit en als je terug praat ben je ook door de camera unit in de babykamer goed te verstaan. De camera unit is makkelijk te plaatsen en door de instelbare camerastand overal te gebruiken.

 

Te koop op Ebay voor €98.85

Kevin Krechting beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

 • Goed geluid
 • Mooi beeld
 • temperatuurmeter

THE BAD

 • geen muziek af te spelen vanaf ouderunit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.