Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de Myfox NFC Badgelezer met 4.5 sterren.

The Good
  • Werkt met veel NFC tags
  • Erg snel te installeren
  • Eenvoudig in gebruik
The Bad
  • Belangrijk deel van de documentatie is in het Frans


Je kunt het Myfox alarmsysteem met behulp van de app bedienen, maar dan heeft iedereen volledige toegang tot het systeem. Dat wil je in veel gevallen niet. Myfox biedt dan onder anderen de klassieke oplossingen zoals een persoonlijke pincode om het systeem te ontgrendelen en een afstandsbediening. Dat het ook moderner kan laat Myfox zien met de NFC badgelezer.

Unboxing

Myfox verpakt de NFC Badgelezer met één NFC tag sleutelhanger. Myfox verkoopt ook extra sleutelhangers. Die moeten we natuurlijk ook even uitpakken en testen.

Design

Het typische design van Myfox herken ik niet terug in de grote NFC Badgelezer. De iconen kloppen wel, maar verder lijkt het gewoon een slimme inkoop deal te zijn geweest. Dat is niet heel erg. Uiteindelijk gaat het erom dat hij gemakkelijk in gebruik is. Daarnaast is hij na gebruik met vieze vingers wel heel gemakkelijk schoon te maken. Handig!

Installatie

De installatie van de NFC Badgelezer verloopt, zoals we inmiddels gewend zijn, zeer vloeiend. Myfox steekt veel tijd in de wizards die het gebruikt om jou stap voor stap hardware aan het Myfox platform toe te laten voegen. Hier is verder niets op aan te merken.

De NFC badgelezer is draadloos, dus je hebt geen geklooi met kabels. Je moet er alleen aan denken om tijdig de batterijen te verwisselen. Iedere NFC Badgelezer kan bovendien van een eigen lijst met gemachtigde personen voorzien worden. Handig!

Toch is er ook nog één dingetje dat onhandig is. Het instellingenscherm waar je gebruikers toevoegt is namelijk nog steeds in het Frans. Hier moet Myfox snel aan het vertalen slaan, want dit is niet helemaal handig.

Myfox-NFC-Badgelezer Screenshot

Myfox NFC Badges

Standaard krijg je een zwarte Myfox NFC badge bij de Myfox badgelezer. Daarnaast verkoopt Myfox ook losse pakketten met badges. Wij ontvingen het pakje met drie extra badges. Deze zijn in het wit, grijs en blauw.

Wat opvalt is dat het plastic enorm sterk is. We kunnen de badges echt flink mishandelen voor ze echt hun binnenste laten zien en dat… stelt niet veel voor. Dat is het mooie van NFC. Je hoeft je dus totaal geen zorgen te maken wanneer je zo’n NFC badge aan de sleutelbos hangt.

Andere NFC badges

Myfox is lekker open met haar systeem. In tegenstelling tot andere alarmcentrales zit je niet vast aan badges van het eigen merk. In beperkte maten kun je zelfs badges van andere alarmsystemen op de Myfox registreren. Myfox lijkt namelijk enkel naar het ID nummer van de badge te kijken.

Dat het systeem flexibel is, zien we ook terug in onze veldtests. Zo hebben we een Xperia Z2, Xperia Z3 en Galaxy S3 zonder enige problemen op de Myfox NFC Badgelezer kunnen registreren. Handig! Maar daar stopt het niet bij. Ook een Sony Smartwatch 2 wordt zonder problemen geaccepteerd. Net als de OV Chipkaart. Ook die NFC chip is gewoon geschikt voor de MyFox. Handig! Hoewel de tags van Myfox zelf wel heel erg handig zijn, zijn ze niet essentieel voor gebruik van de Myfox NFC Badgelezer.

Gebruikservaring

In de praktijk blijkt dat vrijwel iedereen de werking van de NFC badgelezer snapt. Zeker bij oudere gebruikers is dit een belangrijk element in de gebruikservaring. De NFC Badgelezer werkt bovendien vlekkeloos in de twee maanden dat wij hem nu hebben getest.

Conclusie

Wil je meerdere mensen toegang geven tot jouw huis wanneer het Myfox alarmsysteem aan staat, dan is de NFC Badgelezer de meest moderne en gemakkelijke oplossing. De installatie verloopt vlekkeloos, mits je de Franse teksten kan vertalen. Dit is de enige reden dat de Myfox NFC Badgelezer geen perfecte score heeft weten te behalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.