Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: BluCave Opbergsysteem Mix Set 2

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Zeer stevige koffers
  • Handige rail
  • 2 vakverdelers
  • Eindeloze mogelijkheden

THE BAD

  • Met name het handvat is lastig in elkaar te zetten.

Omdat het gewoon prachtig weer is om de schuur eens op te ruimen, nemen we hier bij GadgetGear even de tijd om een opbergsysteem te reviewen dat niet alleen opvalt in haar design, maar ook nog eens bijzonder handig is. We trappen af met de absolute startset; de BluCave Opbergsysteem MIX Set 2 (Storage Starter Pack is de titel op de doos).

Unboxing

De BluCave Opbergsysteem MIX Set 2 is de eerste stap in de wereld van BluCave en bevat een wandrek met ruimte voor twee koffers en één BluCave koffer met twee scheidingswanden. Je ontvangt de koffer als bouwpakket.

In elkaar zetten

De koffer komt met een kraakheldere handleiding. In elkaar zetten is voor het grootste deel snel te doen. Alleen het assembleren van het aluminium handvat vraagt extreem veel kracht. Maar dan zit het ook wel enorm stevig. Aan het einde van de unboxing zie je hoe ik een koffer in elkaar zet.

Design

Het design van het BluCave systeem is opvallend fris. Alle koffers zijn van zwart plastic met enkel de wit/blauwe opdruk van het logo erop. Het plastic van de koffers is zeer stevig en kan duidelijk een stootje hebben. De achterkant van de koffers bevat een kliksysteem waarmee de koffers zich vast kunnen grijpen aan de BluCave rails.

BluCave-Mix-Set-2-Dicht

Standaard krijg je twee blauwe vakverdelers, maar het wordt pas leuk als je de koffers met BluCave lades, speakers en andere accessoires gaat vullen. Hoewel andere gereedschappen prima in de koffers te plaatsen zijn, maak je met originele accessoires het beste gebruik van de opbergruimte die de koffers te bieden hebben. De koffers zijn met transparante deksels afgedekt zodat je kunt zien wat erin zit, maar de inhoud toch stofvrij is opgeborgen. Slim!

Gebruik

In de praktijk laten de stevige koffers van BluCave zich met het grootste gemak van de rails trekken. Ook het opnieuw bevestigen is een eitje. Zelf heb ik (nog) geen BluCave gereedschap beschikbaar, maar de gereedschappen die ik wel heb passen netjes in de koffers. Daarbij is de diepte van de koffers bij gebruik met elektrisch gereedschap echt een voordeel. Bij handgereedschappen ben je al wel snel genoodzaakt om met lades te werken en voor sleutelsetjes e.d. is het zeker de overweging waard om de standaard setjes van BluCave aan te schaffen. Dit scheelt enorm in de chaos.

Qua belading, is het vooral de rail die de koffer de beperkingen oplegt. De rail kan ‘veilig’ een gewicht van 10KG per koffer dragen. Daarmee ga je geen kilo’s spijkers in deze koffers opslaan (daar zijn handigere oplossingen voor), maar gebruik je ze primair voor gereedschappen.

Modulair

Het systeem van BluCave is dus volledig modulair. Dit uit zich niet alleen in het feit dat je meerdere koffers kunt kopen alsmede beschikkende onderdelen om de koffers in te richten, maar ook de rail zelf is uit te breiden. Zo kun je een tweede rail aan de eerste bevestigen. Hoewel deze set een rail met twee posities bevat, zijn er ook rails met vier posities.

Onder de rail zijn planken te bevestigen waar weer BluCave lades in geschoven kunnen worden. Onderop de rail kunnen stekkerblokken en werklampen worden gehangen. Aan de bovenkant is het systeem uitbreidbaar met een enorme anti-diefstal klep.

Conclusie

Echt heel spannend is deze starterset op zichzelf natuurlijk niet. Het is een koffer op een rail, maar wel een slimme koffer waarvan je gaat genieten wanneer je deze combineert met de vele andere onderdelen die BluCave in haar assortiment heeft. En dat is wat BluCave een systeem maakt waar wij in geloven. Binnenkort lees je meer reviews over het BluCave systeem.

Beschikbaarheid

De BluCave Mix Set 2 is onder anderen verkrijgbaar via Bol.com.

Eén reactie

  1. Ik heb een redelijk complete set 5 koffers
    Het gereedschap gebruik ik weinig, na maanden kon ik een vlakschuurmachine gebruiken, maar helaas de bijgeleverde schuifbladen zijn te kort en schieten direct los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.