Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus komt met OxygenOS voor de One Smartphone

De OnePlus One was de eerste smartphone die standaard met Cyanogen werd uitgeleverd. Cyanogen is een speciale versie van Android gemaakt door fans van het platform en bevat veelal functies die in vele andere toestellen ontbreken. Daarnaast zijn er de nodige optimalisaties. Het is geen geheim dat OnePlus en de organisatie achter Cyanogen al enige tijd op verkeerde voet met elkaar leven. Tijd dus voor OnePlus om met een alternatief te komen.

En dat doet OnePlus met OxygenOS. Een nieuw OS op basis van Android 5.0 ofwel Lollipop. Zoals OnePlus al aangeeft gaat het om een eerste versie voor de OnePlus One smartphone. Er zitten de nodige bugs in die ze nog moeten oplossen, maar voor nu kunnen nieuwsgierige gebruikers er mee aan de slag.

Wel is het zo dat gebruikers zelf een bootloader moeten installeren en dat is best een spannende handeling als je zoiets nog nooit hebt gedaan. Dat mag ook echt wel als een tekortkoming worden gezien vanuit OnePlus. Het was mooi geweest als ze een programma hadden ontwikkeld dat de overgang van Cyanogen naar OxygenOS zou begeleiden.

Wil je meer weten over deze nieuwe software voor de OnePlus One, check dan deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.