Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Nieuwe MHL kabel haalt het maximale uit de Galaxy S6 (Edge)

Met de release van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge komt Samsung met een speciale, eigen MHL adapter om het beeld van de smartphone te spiegelen op jouw TV. De mensen achter de Skiva MediaFlow kabel vonden echter dat het beter kon en bedachten een geheel nieuwe kabel. Bovendien werkt die ook op oudere Samsungs en Androids van diverse andere merken.

Hoewel beide kabels ondersteuning bieden voor UHD, kan de Samsung kabel niet gebruikt worden om de smartphone te laden. De Skiva MediaFlow kabel kan dat wel. Daarnaast zit er een converter in van 11-pins naar 5 pins.

Skiva-MediaFlow-Gebruik

Met deze kabel is het mogelijk om 4K beelden van toestellen met MHL 3.0 naar de TV te sturen. Naast de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge gaat het dan om de Galaxy Note Edge, Galaxy Note 4, de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact. Andere toestellen kunnen content streamen in Full HD. De kabel is compatible met MHL 1.0 en MHL 2.0 toestellen.

De kabel kan toestellen laden met maximaal 10 Watt en er is ondersteuning voor 7.1 Surround, Dolby TrueHD en DTS HD. HDCP 2.2 ondersteuning zorgt ervoor dat je ook auteursrechtelijk beschermd materiaal op jouw TV kunt tonen.

Beschikbaarheid

De Skiva MediaFlow kabel is verkrijgbaar via Kickstarter vanaf $15 (+$7 voor verzending).

3 reacties

  1. Op de dit van Samsung staat geen connectiviteit voor MHL voor de S6 edge. Kan het nu wel of niet aangesloten worden op een tv.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.