Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

LG presenteert haar G4 Android smartphone

LG heeft vandaag haar best gelekte smartphone tot nu toe gepresenteerd. Het gaat om de nieuwe G4, het nieuwe vlaggenschip LG. Geheel in lijn der verwachting is het een smartphone met een leren achterkant en dan niet dat plastic van Samsung. Nee, LG gaat voor echt leer en de uitdagingen die daarbij komen kijken.

Het leer is met de hand verwerkt voor de smartphones en daarmee heeft LG meteen een vakmanscheck op slechte plekken in het leer. Je wil immers niet met een litteken op de achterkant van jouw premium smartphone rondlopen. Het gelooide leer is verkrijgbaar in het zwart en in het bruin. Wil je toch geen ambacht op de achterkant van de G4, dan komt LG ook met metallic backcovers.

Het display van de LG G4 gaat 5,5 inch meten en heeft een Quad-HD resolutie. Dat is vier keer 720p of 1440×2560 pixels. Het display valt op door een lichte kromming. Hierdoor moet het scherm 20% sterker zijn dan reguliere platte schermen wanneer het toestel valt.

Bijzonder is dat de touchlaag en de beeldlaag voor het eerst zijn gecombineerd. Hierdoor zit er minder lucht tussen het glas en het beeld wat tot diepere contrasten moet leiden. Bovendien zijn de schermen gekalibreerd voor DCI (Digital Cinema Initiatives) waardoor je een strak plaatje mag verwachten.

Qua camera krijg je van LG 16 megapixel beeldsensor in combinatie met een f/1.8 lens. LG komt bovendien met de Manual Mode waarbij je alle instellingen met de hand kunt aanpassen om zo het perfecte plaatje te schieten. Opvallend daarbij is de mogelijkheid om foto’s als RAW bestand op te slaan. Hierdoor krijg je bestanden met enkel sensordata die door software als Photoshop en Lightroom perfect te bewerken zijn.

Net als Huawei, stapt LG af van de traditionele RGB beeldsensor. LG kiest echter voor een Color Spectrum Sensor. Dit moet met name tot een betere witbalans leiden omdat de camera onder anderen betere metingen in het infrarode spectrum kan uitvoeren.

Wil je liever selfies maken, dan geeft LG je aan de voorkant nog even een nette 8 megapixel camera mee. Met gesture Shot maakt deze camera vier foto’s met een tussenpauze van 2 seconde zodat je de mooiste kunt uitkiezen.

LG heeft voor deze launch ook nog leuke deals gemaakt met Google en Volkswagen. Zo krijg je op Google Drive 100GB aan extra opslag (voor twee jaar) en bij gebruik van MirrorLink in moderne Volkswagens, krijg je een speciale autovriendelijke interface te zien.

Beschikbaarheid

De LG G4 ligt eind mei in de winkel. De metallic uitvoeringen gaan €649 kosten. De lederen uitvoeringen gaan €699 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.