Kijk uit Polaroid, Rollei komt met de 500 Sunrise Actioncam

Afgelopen jaar maakte Polaroid haar rentree in Nederland met een opvallende, vierkante Cube actioncam. Het opvallende design werd gecombineerd met een magnetisch systeem om de camera mee op een mount te bevestigen. Ook Rollei komt nu met een actioncam in de vorm van een blokje.

De Rollei 500 Sunrise actioncam is voorzien van een 8 megapixel camera en een WiFi verbinding om de opnamen mee te bekijken en om jouw smartphone als viewfinder te gebruiken. Opvallend is dat deze kleine camera in staat is om 4K beelden vast te leggen, maar dit doet hij wel met 15 beelden per seconde. Niet vloeiend genoeg voor stuntwerk, maar prima voor het maken van natuuropnamen. Op Full HD behaalt de camera wel 60 beelden per seconde. Prima voor het maken van HFR beelden dus.

Opvallend is hoe solide de camera is. Zonder onderwater behuizing kun je hem toch al mee de diepte in nemen tot ongeveer 10 meter. Ook is hij standaard al schokbestendig tot 1,5 meter. De lens heeft een kijkhoek van 136 graden en de 500 Sunrise bevat een intern programma om timelapse opnamen te maken met een interval van 3, 5, 10, 30 of 60 seconden. De accuduur ligt op 120 minuten.

Hoewel de Rollei 500 Sunrise niet het iconische uiterlijk van de Polaroid Cube heeft, bevat het blokje van Rollei de nodige voordelen tegenover de Cube. Zo kun je 30 minuten langer filmen en heb je een grotere hoek waarin de camera opnamen maakt. Je krijgt dus meer op beeld.

Beschikbaarheid

De Rollei Sunrise 500 Actioncam ligt deze maand al in de winkel voor €229.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.